Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Lee Towers krijgt de Edison Oeuvreprijs

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op woensdag 24 mei 2017 om 14:03

Den Bosch - 24 mei 2017 - Lee Towers krijgt volgende maand een Edison Oeuvreprijs. De Edison Stichting kent de 71-jarige zanger de prijs toe voor "zijn enorme oeuvre en buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek".

Lee Towers brak in 1975 door dankzij Willem Duys, die hem presenteerde als 'zingende kraanmachinist'. Hij nam 46 albums op en scoorde hits als It’s Raining In My Heart en You’'ll Never Walk Alone, dat hij midden mei nog zong tijdens de huldiging van landskampioen Feyenoord.

Volgens de Edison Stichting is Lee Towers bovendien "een meester in het trekken van volle zalen". Hij trad ruim vijftig keer op in Ahoy, de Rotterdamse zaal die hij in 1984 als eerste Nederlandse artiest uitverkocht.

Oudste muziekprijs
Lee Towers krijgt zijn oeuvreprijs op 30 juni tijdens het Edison Jazz/World event in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Hij treedt die avond ook op, net als de Amerikaanse jazzsaxofonist Joshua Redman. Die krijgt de Oeuvreprijs Jazz 2017, dit maakte de Edison Stichting vorige maand bekend.

De Edisons zijn prestigieuze Nederlandse muziekprijzen, die sinds 1960 worden uitgereikt. Tussen 1998 en 2006 stond de prijs bekend als de Edison Music Award.  De Edison oeuvreprijs is een van de oudste muziekprijzen in de wereld en de oudste muziekprijs in Nederland. Tevens hij valt uiteen in drie categorieën: Edison Pop, Klassiek en Jazz/World. Sinds 1960 wordt deze onderscheiding voor "geluidsdragers van bijzondere kwaliteit" uitgereikt. Alleen de Amerikaanse Grammy Award is één jaar ouder dan de Nederlandse Edison. De muziekprijs bestaat uit een bronzen beeld van beeldhouwer Pieter d’Hont.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch