Geschiedenis Radio Atlantis
1980 - 1981 Op 7 februari 1980 beginnen Addie, Jan Netten, Jacky van Prooyen en Sjef Schut met de eerste radio uitzendingen in de gemeente 's-Hertogenbosch. Vanuit het Zuidoostfront 20 in de woning van Jan en Thea Netten, alias Adje en Ilona Roland, worden de uitzendingen gemaakt. Onder de naam Radio Caroline, vernoemd naar de beroemde zee zender, wordt twee jaar onafgebroken uitgezonden. In dit jaar wordt vanwege ruimtegebrek verhuist naar het Hinthamerbolwerk 30, ten huize van de familie Libregts, Kojak en moeder Caroline (later moeder Atlantis). Kojak verzorgt eerste het facilitaire gedeelte om pas vanaf 1982 na de eerste lichting de zender voort te zetten. De uitzending waren in deze jaren te beluisteren op 104 FM.
1982 – 1984 Op 8 december 1982 om 10 uur in de morgen is er een massale inval van de Radio Controle Dienst en politie aan het Hinthamerbolwerk te ’s-Hertogenbosch. Radio Caroline wordt na ruim twee jaar uitzenden uit de ether gehaald. Alle apparatuur en de zender worden in beslag genomen. Tegelijkertijd wordt bij de buren ook een inval gedaan. Het betreft Radio Perlee. Het Brabants Dagblad besteed destijds veel aandacht aan de lichting van deze twee radio zenders. Op donderdag 9 december van dit jaar worden de uitzendingen hervat. Op vrijdag wordt de zender telefonisch benadert door de Heer Dolkemade van de politie 's-Hertogenbosch afdeling bijzondere wetten. Er werd gemeld dat de uitzendingen direct gestaakt moesten worden, anders zou er opnieuw een inval plaatsvinden, Op het verzoek om een afscheidsuitzending te verzorgen werd positief gereageerd. Op de zaterdag hierop mochten alle DJ's afscheid nemen van de luisteraars. Voor elke DJ was er een half uur zendtijd. De uitzendingen werden toen de ether ingestuurd vanuit het huis van oma Wijngaarden aan de Cederstraat te 's-Hertogenbosch. De opname van de afscheidsuitzending is nog steeds in het bezit van de leiding van Radio Atlantis. Radio Caroline krijgt van justitie een dwangbevel. In dit bevel staat dat de zender niet meer onder de naam Caroline uitzendingen mag verzorgen. Radio Caroline gaat verder als Radio Atlantis en zal in totaal 20 maal uit de lucht worden gehaald. Ook was inmiddels de broer van Kojak, Janus Libregts, alias Stille Willie, met een zender de lucht ingegaan; Radio Mexico. Radio Atlantis was in deze jaren vooral actief op de frequentie 100.5 FM.
1985 – 1988 Radio Atlantis is een echte volkszender in deze jaren. Er wordt voornamelijk ’s avonds en in weekenden uitgezonden. In de tijd van weinig radio en tv zenders werd er met grote aantallen geluisterd na de populaire radiozender. Vele mensen vroegen dagelijks live over de radio plaatjes aan en artiesten als Corry Konings, Andre Hazes en Jan Verhoeven bezochten de studio voor het geven van een interview. Kojak en Moeder Atlantis (Leen Wijngaarden) leidde de zender. Vele diskjockeys braken later door bij legale radiostations. Studio’s in de jaren 80 bevonden zich vooral aan het Hinthamerbolwerk, Eikenstraat, Plataanstraat en de Dageraadseweg.
1989 – 1991 Na 19 invallen houden Moeder Atlantis en Kojak het voor gezien. Radio Atlantis wordt voortgezet door dochter Ilona Visser en schoonzoon DJ de Tamil. Ilona was met Atlantis opgegroeid en de Tamil had een radio verleden met Radio Centraal (niet het échte Centraal, maar een opvolger) en Olympia. Vanwege de illegaliteit worden hier geen echte namen genoemd omdat betrokkenen nog steeds actief zijn voor Radio Atlantis. Ook DJ André sluit zich bij de nieuwe leiding aan. Deze DJ is de enige die vanaf de start met Caroline, tot en met de dag van vandaag bij de zender werkt. Ook Fritz Spits, Richard de Zwart, Frans Kerste (man van Conny, Boschtion FM), Erik van Dam en de Rat blijven actief bij het nieuwe Atlantis van de Tamil. Studio’s in deze tijd en begin jaren 90 bevonden zich in de Hertog Godfrietstraat, Baksveldstraat 19a te Deuteren, en de Kastanjestraat nummer 14.
1992 25 februari van dit jaar besteed het Brabants Dagblad opnieuw aandacht aan Radio Atlantis. De kop van een artikel luidt: “Bossche piraat ruim 12 jaar in de lucht, bij ons geen groeten van het Spruitje”. Op dit moment was Radio Atlantis één van de meest beluisterde zenders van de regio ’s-Hertogenbosch. Ondanks de opkomst van populaire omroepen zoals Radio Benelux, Sky Radio en Ten Gold wordt de piraat massaal beluisterd. Op 104.4 zijn de uitzendingen zeven dagen in de week, de hele dag door te beluisteren. Dj’s als Tom Mulder, Lady Sonja, Rick van Dijk sluiten zich aan bij de zender. De Tamil heeft in begin jaren 90 de hele opzet van de Nederlandstalige zender Atlantis gewijzigd. Meer muziek en minder praten, geen luisteraars over de radio, een format en een horizontale programmering. Er wordt geen radio meer gemaakt voor alleen de arbeiders en de Bossche volkswijken, maar voor een breed luister publiek. Later zal blijken dat warempel de Nederlandstalige muziek bij het grootste gedeelte van de Hollanders de populairste muzieksoort is. Ook zend Radio Atlantis dit jaar als enige illegale zender ooit 24 uur lang legaal uit, met toestemming van de Radio Controle Dienst in samenspraak met de Bossche Lokale Omroep Stichting. (tegenwoordig Boschtion) Vanwege gebrek aan radio kennis bij het toenmalige bestuur van de BLOS gaat de overname niet door en blijft Radio Atlantis een illegaal radiostation. Vanuit de Kastanjestraat 14 zijn de uitzendingen 7 dagen per week op 104.4 FM te beluisteren.
1993 – 1998 Opnieuw komt Atlantis in het nieuws. In de strijd tegen voor een zend vergunning kopt het Brabants Dagblad: “Atlantis wil legaal in Hedel”. En weer ketst een vergunning af op de bureaucratie in Nederland. Radio Atlantis gaat door als radio piraat en stopt de jarenlange strijd om een legaal radiostation te worden. In 1997 overlijd Leen Wijngaarden, alias Moeder Atlantis, de vrouw die al die jaren het hele gebeuren rondom Radio Atlantis regelde en dé steun en toeverlaat was van Kojak. Moeder Atlantis rust in vrede. Radio Atlantis verzorgt haar uitzendingen in deze jaren vanuit het Hinthamerbolwerk 38 op 103.9 FM.
1999 – 2001 Radio Atlantis dreigt te verdwijnen. Door persoonlijke invloeden kan er vanaf eind 1999 niet meer uitgezonden worden op de 103.9 FM, vanuit de Plataanstraat te ’s-Hertogenbosch. De Tamil gaat programma’s voor Mexico maken en ook Fritz Spits, Erik de Zwart (anno 2003 overleden), Ad Visser (zoon van Kojak), lady Sonja, Bartje Boos en Joost den Draaier verkassen naar de andere Bossche zender. Radio Mexico wordt dan nog steeds geleid door Stille Willie, de broer van Kojak. Vanaf 2000 worden er bijna twee jaar geen uitzendingen meer verzorgd. Het laatste succes van de twintigste eeuw was het verkopen van ruim 1700 loten op eerste kerstdag. Dit tekende de grote luistercijfers.
2002 In de nazomer van dit jaar overlijd Toon Libregts, alias Kojak. De oprichter van Radio Caroline en Atlantis maakt de grote comeback van de zender helaas niet meer mee. Wel werd hij al die jaren betrokken bij het wel en wee van de zender. Toon rust in vrede. Of het lot eraan verbonden was waren de eerste plannen voor een herstart van de Bossche piraat al gemaakt. Vlak na het overlijden van Kojak komt Radio Atlantis terug in de ether. Vanuit een nieuwe geheime locatie worden er programma’s gemaakt op 93.8 FM. Op volle kracht op 93.8. Ook verschijnt er in het Brabants Dagblad een artikel over DJ de Tamil. Ter gelegenheid van zijn programma “De Schreeuw van de Leeuw” dat op dat moment 15 jaar bestaat.
2003 De overheid gaat een grote klopjacht houden op de Nederlandse piratenzenders; de actie ether flits doet zijn intrede. Vooral in het noorden en verre oosten van Nederland worden tientallen zenders uit de ether gehaald. Ook gaat de regering frequenties veilen, waardoor de hele FM band onoverzichtelijk en vol wordt. Atlantis verhuist per 1 juni van dit jaar naar 105 FM en verzorgd zijn programma’s 24 uur per dag en zeven dagen in de week. Duidelijk wordt wel dat na twee dagen stilte de Bossche bevolking verbaal laat merken niet meer zonder te kunnen, na tien maanden hard werken is Atlantis weer één van de meest beluisterde zenders van de regio ’s-Hertogenbosch. Op dinsdag 7 oktober van dit jaar wordt om 09.55 Radio Mexico uit de lucht gehaald, ook Atlantis verlaat 10 minuten later vrijwillig de ether. Op woensdag 8 oktober besteedt het Stadsblad 's-Hertogenbosch aandacht aan Radio Atlantis in het kader van de actie etherflits. DJ André wordt hier middels een interview voor benadert. Atlantis schakelt op woensdag 15 oktober om 12.00 weer in. Donderdagochtend 4 december 2003 om 10.25 wordt Atlantis voor de twintigste maal uit de ether gehaald. Bij een inval aan de Pastoor Mutsaersstraat te 's-Hertogenbosch worden alle materialen die nodig zijn voor het verzorgen van de programma's in beslag genomen door het Agentschap Telecom in samenwerking met de politie. DJ Adje V wordt als DJ op heterdaad betrapt. Vanaf vrijdag 19 december keert de Bossche zender terug in de ether. Vanuit een nieuwe locatie worden de programma's voortgezet op 105 FM. Eind november stuurt Radio Atlantis een aanvraag, voor een zendvergunning in 's-Hertogenbosch, naar het Commissariaat voor de Media in Hilversum. Deze mogelijkheid doet zich voor omdat de Bossche lokale omroep Boschtion in december failliet gaat en zijn vergunning in maart 2004 komt te vervallen. Het Brabants Dagblad besteedt in december van dit jaar aandacht aan de aanvraag die Atlantis met nog twee partijen heeft ingediend.
2004 Op 18 januari 2004 is er op een geheime locatie een groot Atlantis evenement. Luisteraars, artiesten en medewerkers van de Bossche zender komen bijeen om het station massaal te steunen. Eind februari van dit jaar wordt de stichting Radio Atlantis Lokaal opgericht en rond deze tijd worden ook de plannen gepresenteerd met betrekking tot de zendvergunning aanvraag. 20 februari van dit jaar heeft Radio Atlantis zijn laatste uitzending. DJ Andre, al bijna 25 jaar bij de zender, draait tussen 16.00 en 18.00 het afscheidsprogramma, op 105 FM, terwijl de luisteraars en medewerkers op de markt emotioneel meeluisteren. Op die zelfde markt is dan ook vanaf 16.00 de handtekeningen actie van start gegaan voor het behoud van de zender. Duizenden handtekeningen zijn die dag al binnen. Ook artiesten uit heel Nederland steunen Atlantis die dag op de Bossche markt. In deze dagen besteed de landelijke pers aandacht aan het Bossche station. RTL 4 nieuws, Omroep Brabant en Nederland 1 zenden beelden uit over het verlaten van de ether. DJ de Tamil draait tussen 12.00 en 13.00 een programma op Omroep Brabant radio. Een uitnodiging van de Vara, bij Paul de Leeuw, en een aangeboden reportage door de Nieuwe Revu worden afgeslagen, vanwege tijdgebrek. Door dwangsommen van 2250 euro per week, tot aan 33.750 euro, is het niet meer haalbaar om in deze etherflits tijd nog illegaal uitzendingen te verzorgen. Op 1 maart bied de stichting Atlantis Lokaal de plannen aan, voor radio, televisie en kabelkrant. De pers, het Gemeente Bestuur 's-Hertogenbosch en het Commissariaat voor de Media krijgen op deze dag het rapport van de stichting in handen. Op 24 juni 2004 krijgt Atlantis twee boetes binnen van justitie. Eén van 550 Euro voor DJ Adje V en één van 1100 Euro voor het pand aan de Pastoor Mutsaersstraat waarvan uitgezonden werd in 2003. Atlantis betaalt de boete meteen met gereserveerd geld daarvoor. Op 8 september van dit jaar beslist het college van Burgemeester en Wethouders van 's-Hertogenbosch dat zij Atlantis voordragen als de nieuwe lokale omroep van de stad. Op woensdag 13 oktober neemt de gemeenteraad het voorstel over en is Radio Atlantis door de gemeente legaal verklaart én voorgedragen aan het Commissariaat voor de Media. Het Brabants Dagblad besteedt veel aandacht aan het legaliseren van de ex etherpiraat. Op maandag 29 november zendt Omroep Brabant Televisie in de serie "Vergezichten", waarin een portret wordt gemaakt over bijzondere Brabanders, een documentaire uit over Radio Atlantis. DJ de Tamil, Alias Henderik de Leeuw, wordt hier door de camera's gevolgd. Op 16 december komen de vier partijen, en een vertegenwoordiger van de gemeente 's-Hertogenbosch, bijeen voor een hoorzitting bij het Commissariaat voor de Media in Hilversum. Dit Commissariaat moet uiteindelijk beslissen wie de zendvergunning voor de Noord Brabantse hoofdstad krijgt.
2005 Op dinsdag 8 februari krijgt Atlantis een ongelooflijk telefoontje. Het hoofd zendzaken van het Commissariaat voor de Media deelt mee dat niét de stichting Radio Atlantis Lokaal de zendmachtiging voor 's-Hertogenbosch krijgt, maar de stichting Teleros. De stichting Teleros, een doorstart van Boschtion, en ook uitzendend onder die naam, krijgt tegen alle verwachtingen in de vergunning voor de Noord Brabantse hoofdstad. Juist door het faillissement van Boschtion was de zendvergunning in de stad vrijgekomen. Op 13 oktober 2004 gaf de gemeenteraad van de stad nog het advies aan het Commissariaat voor de Media om Atlantis als nieuwe omroep voor te dragen. Het CvdM wijkt zelden van dit advies af. Atlantis gaat na overleg met de gemeente 's-Hertogenbosch in beroep. Op dinsdag 22 februari neemt de gemeenteraad een motie aan waarin zij uitdragen, ondanks het besluit in Hilversum, nog steeds achter Atlantis te staan. Op 16 maart gaat Atlantis Lokaal in beroep tegen de beslissing van het Commissariaat. Op 19 maart presenteert Radio Atlantis zich voor een kabelfrequentie in Brabant Midden Noord via radio en kabelkrant. Op 24 maart maakt Atlantis één van de moeilijkste keuzes uit haar bestaan. De stichting moet kiezen tussen een publieke aanvraag (het lopende bezwaar) of een commerciële vergunning, die als voorwaarden geldt voor Essent, om uiteindelijk toestemming te geven voor uitzendingen via de kabel. Atlantis laat het beroep vallen en hoopt op hun laatste kans om op korte termijn hun uitzendingen te hervatten: Een kabelfrequentie in Brabant Midden Noord. Op 5 april krijgt Atlantis Lokaal een commerciële vergunning voor heel Nederland van het Commissariaat voor de Media. Maandagavond 18 april adviseert de programmaraad Brabant Midden Noord unaniem Radio Atlantis voor te dragen voor een frequentie op de kabel. Atlantis is dan op de kabel te ontvangen door 418.000 mensen. Op 29 augustus geeft de programma het definitieve advies omdat er geen enkel noemenswaardig bezwaar wordt gemaakt. 29 september neemt ook de directie van Essent het advies over en komt er een eind aan alle procedures inzake de weg naar de legaliteit. Radio Atlantis is op 30 september 2005 officieel een legale zender! Op woensdag 9 november krijgt Radio Atlantis de sleutel van het pand Bilderdijkstraat 10 te 's-Hertogenbosch. Vanaf deze locatie zal de zender zijn eerste legale uitzendingen verzorgen. Vanaf 16 december, 15.30, is Radio Atlantis voor het eerst legaal te beluisteren op de kabel, op 92.4 FM, er zijn vanaf dat tijdstip 24 uur per dag testuitzendingen in de gemeente 's-Hertogenbosch. De eerste legale uitzendingen zijn een feit. Ook heeft de omroep al genoeg sponsoren vastgelegd, om in 2006 al zijn vaste kosten te kunnen voldoen. Voordat Radio Atlantis maar één minuut legaal uitzend, probeert de Brabantse commerciële radiozender 8FM de zender over te nemen. Met de ether frequentie van X FM, 94.1, wordt geprobeerd twee derde van de zender in bezit te krijgen. Atlantis gaat niet in op deze overname en blijft zelfstandig. Eén jaar later zou 8FM deze frequentie verhuren aan Radio Mexico uit 's-Hertogenbosch.
2006 Op 1 januari starten de officiële legale programma's van Radio Atlantis. Op de kabel in Brabant Midden Noord kunnen 420.000 Brabanders de zender ontvangen op 92.4 FM. Ook via de website radioatlantis.fm worden de programma's wereldwijd verspreid. In de eerste maand van het jaar bezoeken bijna 11.000 mensen de website. Ook komt Radio Atlantis volop in het nieuws. In Stadsbladen in de regio's Oss en 's-Hertogenbosch, de Bossche Omroep en het Brabants Dagblad wordt volop aandacht besteedt aan de historische legalisatie van de eerste Brabantse legale Nederlandstalige muziekzender in Nederland. Op RTL 4, in het programma Editie NL, worden beelden getoond uit de piratentijd in een item over de populariteit van het Nederlandstalige lied. Jan Smit en Jannes zingen daarin voor duizenden fans en beelden worden afgewisseld met historische beelden van de Brabantse ex-zendpiraat. Door de Kabelmaatschappij Brabant/Gelderland worden de programma's vanaf begin januari ook verspreid in een gedeelte van Gelderland op de frequentie 102.8 FM. In de eerste maand zijn er al interviews op de radio met Wesley, Henk Westbroek, Benny Neyman, Jannes, Wolter Kroes, René Schuurmans, Charlene, Rob van Daal, Peter Smulders en vele anderen. Ook de artiest van het Hollandse lied heeft de zender in zijn hart gesloten. Maandag 10 april geeft de Programmaraad Brabant Oost unaniem het advies om Radio Atlantis ook in Oost Brabant een plek op de kabel te geven. Als het advies definitief wordt overgenomen is de zender vanaf 1 januari 2007 ook in dit gedeelte van de provincie te beluisteren (Boxmeer, Sint Anthonis, Uden, Veghel, Landerd, Mill en Sint Hubert, Grave en Cuijk). Op woensdagavond 19 april besluit de Programmaraad Midden Zuid precies hetzelfde. Dat betekent dat vanaf 2007 ook Waalwijk, Oisterwijk, Loon op Zand, Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek (Diessen) en Goirle kunnen genieten van de Nederlandstalige muziekzender. Radio Atlantis is vanaf 2007 door meer dan één miljoen Brabanders te ontvangen! Ook toont een marktonderzoek in de gemeente 's-Hertogenbosch aan dat meer dan 35% van de bevolking wel eens luistert naar de voormalige piraat. Op zondag 23 juli presenteert de zender een DVD met een registratie van het 25 jarig jubileumfeest, op 22 april, in de Brabanthallen en een documentaire over de geschiedenis van de voormalige piratenzender. In de documentaire is bijna de gehele geschiedenis in beeld gebracht door vele historische fragmenten afgewisseld met beelden en geluidsfragmenten uit de media.
2007 Dit is het jaar van de uitbreiding! Vanaf half januari is Radio Atlantis te beluisteren in geheel Oost Brabant, en vanaf begin maart in Midden Brabant, de regio Tilburg en Waalwijk. Meer dan 1.2 miljoen mensen kunnen de zender op de kabel ontvangen op de frequentie 92.4 FM. Ook Brabant West, de regio Roosendaal en Bergen op Zoom wordt aangevraagd, maar de programmaraad in dit gebied heeft geen enkele interesse. Op zondag 5 mei wordt er weer een editie van Atlantis Live gehouden! Vele bekende artiesten treden belangeloos op voor de Brabantse omroep, maar slechts 400 mensen komen opdagen in de sporthal Ouwerkerk in Vught. Op 1 juli 2007 wordt het mediabedrijf Atlantis Media & Management opgericht, waardoor de zender meer mogelijkheden krijgt om zich te ontwikkelen in medialand. Radio Atlantis sluit het jaar goed af, maar in december komt er een afgezand van de gemeente 's-Hertogenbosch melden dat we binnenkort ons studiopand moeten verlaten. Later zal blijken dat dit het begin van een hoop ellende was voor de oudste Brabantse omroep.
2008 In de eerste maanden van 2008 vindt er een grote reorganisatie plaats bij de Brabantse omroep. Vanwege de hoge kosten komt er een verdeling tussen het radiomanagement en de commerciële tak. Deze constructie werpt al snel zijn vruchten af en de omzet verdubbeld in mei ten opzichte van januari. Ook draait Radio Atlantis in drie Brabantse (92.4 FM) en één Gelderse (102.8 FM) edities zijn programma's en stijgen de luistercijfers maandelijks. De programmaraad van de regio Eindhoven en Helmond adviseert Atlantis voor een plek op de kabel, waarmee bijna heel Brabant (behalve west) naar de Nederlandstalige zender kan luisteren. In april van dit jaar meldt zich opnieuw een afgezant van de gemeente 's-Hertogenbosch, waarvan Radio Atlantis zijn kantoor en studio huurt, in het verzamel bedrijfspand aan de Bilderdijkstraat. Deze keer is het serieus. En alhoewel Atlantis een doorlopend huurcontract heeft, wordt de Stichting mede gedeeld dat het spoedig zijn gehuurde ruimten moet verlaten. Er wordt een kleine verhuisvergoeding (3000 euro) aangeboden en de radiozender kan een nieuwe ruimte op de eerste verdieping van het zelfde gebouw krijgen. Omdat de zender tienduizenden euro's had geïnvesteerd in het gehuurde pand (vanaf 2005) en de verhuiskosten na berekening ook circa 22.000 euro bedroegen, is de verhuizing door Radio Atlantis niet te financieren en heeft de Bossche omroep een groot probleem. Het stichting bestuur van Atlantis besluit te blijven zitten en houd de gemeente aan het huurcontract. Opnieuw meldt de gemeente zich, in de persoon van de Heer de Goor, maar nu is de toon van de ambtenaar iets anders. De Heer van de Goor is binnen 's-Hertogenbosch verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting en wil kost wat kost op de begane grond van het pand een uitbreiding van een school realiseren. Het is inmiddels eind mei en de verhuurder wil met verbouwen beginnen omdat het nieuwe schooljaar in augustus weer start. De Heer van de Goor zegt letterlijk tegen het bestuur van Atlantis, in één van de laatste onderhandelingen, dat de stichting maar snel moet tekenen anders kan het geen programma's meer maken vanwege de herrie, de muren om de studio zouden worden afgebroken en spelende kinderen zouden over enkele maanden elke radio-uitzending of kantooractiviteit verstoren. Atlantis eiste een minimale verhuisvergoeding, mede zo hoog door alle aangelegde en te verplaatsen technische faciliteiten, van 22.600 euro, maar de Gemeente, vertegenwoordigd door van de Goor ging niet akkoord. Chantage, sabotage en een "over lijken gaan" mentaliteit van een ambtenaar in functie. In de weken daarna voegde de verhuurder de daad bij het woord. Muren werden om ons heen afgebroken, lekkages vernielde apparatuur, stroomuitval veroorzaakte zenderuitval en vanwege de herrie was acquisitie en programmering niet meer mogelijk. Opnieuw een schade van duizenden euro's. Op dat moment maakt een student van de filmacademie een film over Radio Atlantis en zijn historie, als afstudeerproject, waardoor alle verstoringen ook nog eens op film staan. Op deze manier werden we dus gechanteerd om akkoord te gaan, omdat op deze wijze onze uitzendingen en bedrijfsvoering onmogelijk waren, maar we hadden ook geen financiering voor de verhuizing. Atlantis was radeloos. Opnieuw bezocht de Heer van de Goor onze studio. Ook de gemeente wist dat ze niet in hun recht stonden en opnieuw meldde zij zich met een voorstel. Inmiddels waren de eisen van Atlantis hoger geworden vanwege de hoge schade veroorzaakt door de reeds begonnen sloopwerken. Opnieuw werd chantage toegepast; Als we nu niet akkoord gingen kon de gemeente niks meer doen en dit was het laatste bod. We konden 15.000 euro krijgen en onze nieuwe studio, op de eerste verdieping van hetzelfde gebouw met ingang aan de Gestelseweg, werd gebouwd en al onze wensen zouden worden ingewilligd. Atlantis had geen keuze, want door de verbouwingen lag de hele organisatie al weken plat, en ging akkoord. Alle voorwaarden werden vastgelegd in een contract en de verbouwing van de nieuwe studio en kantoren kon beginnen. Gemeente opgelucht en Atlantis ook. Ondanks de ellende en de enorme verliezen probeerde het stichting bestuur de moed erin te houden en spoedig een nieuwe start te maken in een gloednieuwe accommodatie. Alhoewel de verbouwing en nieuwbouw niet spoedig verliep en medewerkers van Atlantis zeven dagen per week de bouw moesten begeleiden, betrok Radio Atlantis op 10 juli 2008 hun nieuwe studio. Er werd dag en nacht gewerkt aan de inrichting en aan alle technische installaties en we hadden een studio waar we in de piratentijd alleen maar van droomden. Toen wisten we nog niet dat 3 dagen later het noodlot ons zou treffen en dit het einde van de bijna 30 jarige zender zou inluiden. Op 13 juli maakte een aannemer, die de verbouwing van de school uitvoerde, middels een werknemer een ontzettende fout. in plaats van 220 volt werd er 380 volt op onze studio gezet. Er werd voor tienduizenden euro's apparatuur onherstelbaar beschadigd. Ook waren er problemen met de stroomvoorziening, waardoor de zender in de weken daarna 26 keer uit de lucht ging, en het kantoor weken zonder stroom zat. Word vervolgt ... (redactie 10-08-2011) In augustus 2008 wordt Radio Atlantis benadert door de Stadsomroep Tiel om te helpen bij het opzetten van een publieke radiozender. De Tielse publieke omroep maakt alleen televisie programma's en wil de kennis en faciliteiten van Atlantis gebruiken om ook radio in de Betuwe te gaan verzorgen. De eerste plannen worden gemaakt.
2009 Radio Atlantis moest in het begin van dit jaar helemaal opnieuw beginnen. Door het schandaal veroorzaakt door de gemeente 's-Hertogenbosch was de schade enorm. Radio directeur Theo Libregts was na bijna 30 jaar trouwe dienst niet meer in dienst. Vanwege de enorme financiële strop verloor de radiozender ook al zijn uitzendgebieden omdat deze niet meer te betalen waren. Vanaf de start van de schade in 2008 daalde de reclameomzet met circa 5000 euro per maand. Radio Atlantis ging vanaf maart 2009 dan ook verder met één Brabantse kabel FM editie in de regio Oss, Schijndel, Boxtel en 's-Hertogenbosch. Ook in Gelderland werden de programma's nog doorgegeven. 461.000 mensen konden de zender nog op de kabel ontvangen, net zoveel als toen de zender legaal startte met uitzenden. Door de verbouwingsellende stopte ook tientallen vrijwilligers, omdat ze meer bezig waren met puinruimen, dan met het uitoefenen van hun hobby. Het werd velen teveel en er waren slechts 17 vrijwilligers over van de bijna honderd een jaar terug. Toch werd er met man en macht geknokt voor een nieuw bestaan. De ellende van 2008 ten spijt, er werd niet opgegeven. Na maanden hard werken had de omroep in mei 2009 weer een sluitende begroting en werd door donaties en leningen een groot gedeelte van de schade, door de gemeente veroorzaakt, door de zender zelf herstelt. Op 23 juni 2009 komt de voorzitter van de stichting aan bij het studio gebouw en ziet tot zijn grote verbazing vele bouwvakkers en bouwmaterialen verspreid over de straat, ingang en gebouw van Atlantis. Opnieuw was de gemeente voor een school verbouwingen gestart zonder maar enkel bericht aan de huurders. Word vervolgt ... (redactie 10-08-2011)
2010 Na opnieuw een rampzalig jaar is alles en iedereen letterlijk en figuurlijk helemaal kapot. Een aantal vrijwilligers draaien nog door via het internet en hopen nog een doorstart in Tiel te maken. Op 2 februari van dit jaar bestaat Radio Atlantis 30 jaar, maar door het schandaal van de afgelopen jaren is er geen feest, receptie of welke viering dan ook. De gemeentelijke onderwijsafdeling staat te trappelen om de studio van Atlantis zo snel mogelijk als schoolvoorziening in te vullen, maar de omroep beroept zich op het huurcontract. Uiteindelijk zou de school en niet de gemeente een afkoopsom betalen, waarna Atlantis per 31 maart zijn gehuurde pand verlaat. Uiteindelijk kan de stichting met deze afkoopsom slechts 12% afhalen van de geleden schade. De internet uitzendingen gaan door in verschillende studio's die er nog waren uit de piratentijd. Hierna is het lange tijd stil rondom de zender. iedereen likt zijn wonden en velen proberen hun leven weer op te pakken. De schade aan de menselijke kant is erg groot. Word vervolgt ... (redactie 10-08-2011)
2011 Op vrijdag 2 september volgt er een zwarte dag in de geschiedenis van Radio Atlantis. Mirella Netten overlijd na een jaren slepende ziekte. Jonge moeder en echtgenoot, geliefd door velen. Mirella was de jongste dochter van Jan en Thea Netten, mede oprichters van Radio Caroline en Atlantis. In haar jaren als jong meisje, in de piratentijd, nam ze altijd de telefoon aan bij de Bossche zender. Later was ze vrijwilliger en werd ze bekend als het "bloemenmeisje" dat bij elk live concert de bloemen gaf aan de artiesten. Een zwaar verlies voor iedereen, van een meisje uit duizenden, die slechts de leeftijd van 29 jaar bereikte. In dit zelfde jaar gaat Radio Atlantis de muziek verzorgen "achter" de kabelkrant van de regionale tv zender TV73. Ook wordt er in het pand van TV73 een studio gebouwd.
2012 - 2014 Op 1 februari komt Radio Atlantis weer terug met live programma's. De deejays Frans en Conny Kerssens, Roberto Foolen, Arjan Maas, Ron van Boxtel en Theo van Os maken dagelijks live radio op het digitale Ziggo Kanaal 44 van TV73. Tussen 13.00 en 18.00 zijn de vrijwilligers van maandag tot en met vrijdag te beluisteren. Op 7 februari bestaat de zender 32 jaar. In november 2014 geeft TV73 aan dat zij zelf een radiozender willen beginnen. Voor Radio Atlantis stopt hier de samenwerking, omdat juist de doelstelling is om de naam en de zender voort te zetten.
2015 Op 7 februari bestaat Radio Atlantis precies 35 jaar. De eigenaar heeft besloten na 35 jaar te stoppen met de succesvolle radio zender, dit is in Brabant en omgeving groot nieuws. Rond dezelfde periode krijgt de lokale omroep van 's-Hertogenbosch, Boschtion, opnieuw financiële problemen, waardoor de zendvergunning voor publieke radio en televisie voor deze gemeente vrijkomt. Na overleg met enkele kopstukken van Atlantis wordt besloten om opnieuw een aanvraag naar de vergunning te doen.
2016 Op 31 mei besluiten het bestuur en de vrijwilligers van Atlantis Lokaal om niet verder aanspraak te willen maken op de vergunning voor publieke omroep van de gemeente ’s-Hertogenbosch. De stichting wil afstand nemen van de gang van zaken rond de aanvraag. Vorig jaar, 7 februari 2015, nam radiozender Atlantis ook al afscheid na een bestaan van 35 jaar. De Bossche zender heeft de aanvraag vanaf het begin ervaren als een klucht met politieke spelletjes, corruptie, onwetende ambtenaren en onduidelijke criteria vanuit de gemeente. Er was al eerder besloten, vanaf de het advies ten gunste van RTV Dieze, om hier niet mee door te gaan, maar er werd besloten om te stagneren uit protest. Gezien de belangen en ambities van Atlantis, wil het niet langer met deze procedure geassocieerd worden. Het beroep bij het Commissariaat voor de Media had als doelstelling om de onjuistheden in de procedure naar voren te krijgen, om zo nog in ieder geval de goede naam te beschermen. De Stichting heeft in ieder geval aangetoond hoe onjuist deze procedure is verlopen en dit was ook een belangrijke doelstelling van het bestuur. Het feit dat de aanvraag door derden werd gewijzigd, zonder dat Atlantis Lokaal hier zelf bij betrokken was. “Wij sturen onze plannen en zienswijze in en dat doen we volgens onze eigen visie. Het kan niet zo zijn dat mensen van buiten onze organisatie, zoals een ambtenaar van de gemeente, onze plannen wijzigt”. Hier was het Commissariaat voor de Media het mee eens.
2017 Op 1 januari van dit jaar lanceert Radio Atlantis een geheel vernieuwde website, met daar in de volledige historie in beeld, geluid en geschrift. Ook brengt de website actueel nieuws over media, artiesten, sport en de regio 's-Hertogenbosch.