Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Johnny Hoes

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op zaterdag 23 juli 2011 om 10:29

Weert - 23 juli 2011 - Johnny Hoes is zaterdagavond op 94-jarige leeftijd overleden. De zanger lag in een ziekenhuis in Weert, waar hij in kritieke toestand was opgenomen. Hij overleed in het bijzijn van familie. Dat liet manager Jan Verweij van platenmaatschappij Telstar weten.

Johnny was voor alle Nederlandstalige piratenzenders de koning van de Nederlandstalige muziek. Ook was hij sinds 2008 de ambassadeur van de Vakprijs Nederlandstalige Lied. Ook in de nieuwe studio van Radio Atlantis is zijn dood met diepe treurnis ontvangen. Al sinds de jaren 80 kwamen deejays van Atlantis in de Telstar fabriek om de nieuwste singles en LP's  in ontvangst te nemen. Hij overleefde al zijn echtgenote Jacqueline en twee van zijn vier kinderen. Volgens naasten was de toestand van Hoes helemaal niet zo stabiel. Er zouden al complicaties zijn. "Na zijn hartinfarct waren zijn zoons John en Adri-Jan natuurlijk ook opgeroepen". Uiteindelijk is het hem fataal geworden. Johnny Hoes is vooral bekend van zijn klassieker Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven. Hij schreef bovendien zo'n zesduizend liedjes voor collega's.

Nagedachtenis Johnny Hoes: Als kind was Henderik de Leeuw (bestuurder Atlantis) al op jonge leeftijd te vinden tussen de platenpersen van de Telstar fabriek in Weert. Tussen de nieuwe LP's van Joekelille en de Zangeres Zonder Naam. Ook regelmatig spelend in het prachtige huis waar Johnny destijds woonde. Niet wetend dat hijzelf later beroepsmatig in de Nederlandstalige muziek zou belanden, middels Radio Atlantis. De vader van Henderik was namelijk bevriend met de familie Hoes toen hij in Weert woonde. Jaren later gingen de Atlantis woordvoerders weer eens op weg naar Weert, voor een opnieuw weerzien met de "Godfather" van het Nederlandstalige Lied. Het was een statig en mooi bezoek. Johnny was inmiddels 91 en had het nog steeds druk met interviews en foto shoots. Na deze verplichtingen nam hij alle tijd voor de familie de Leeuw. Alle verhalen van vroeger kwamen weer naar voren, al kon de heer Hoes het zich niet allemaal meer herinneren. Hij vond het wel een eer dat hij Ambassadeur werd van de Vakprijs Nederlandstalige Lied en dit kwam ook volop in het nieuws. Nu Johnny Hoes is weggevallen heeft niet alleen de grootste van het genre onze wereld verlaten, maar daarmee ook een hoop mooie gedachten uit vervlogen tijden, alhoewel deze altijd zullen voortbestaan.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch