Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Arne Jansen

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op dinsdag 11 december 2007 om 13:25

De zanger Arne Jansen, vertolker van de hit Meisjes Met Rode Haren, is maandag in zijn woonplaats Silvolde overleden. Dat maakte zijn manager Menno Muis bekend. Jansen is 56 jaar geworden. Over de doodsoorzaak zei Muis: ,,hij heeft het eeuwige verkozen boven het heden''.

Arne Jansen was een week voor zijn dood nog te gast in de studio van Radio Atlantis. Hier had hij een vrolijk en opgewekt interview met deejay Conny Kerssens. Wellicht was dit één van zijn laatste optredens in de media. In de week voor zijn overlijden was de nieuwe Cd van Arne, het album van de week bij de Bossche zender.

Jansen scoorde nooit meer zo'n grote hit als Meisjes Met Rode Haren, maar gaf nog wel regelmatig concerten door heel Nederland. Hij noemde zichzelf altijd een 'rasartiest'. ,,Ik ben wie ik ben. Wie hoog vliegt, kan diep vallen. Ik heb een vonk met mijn publiek. Ik ben een mensen-mens.''

Artikel in de Telegraaf: De zelfmoord van zanger Arne Jansen heeft een schok teweeggebracht bij zijn collega’s. Gerard Joling (47), die Arne de afgelopen 23 jaar regelmatig tegenkwam in het schnabbelcircuit, zegt dat het nieuws hem heeft getroffen als een mokerslag. „Een vrolijker mens bestond in mijn ogen niet. Collegiaal en joviaal. Hij was druk met het fokken van zijn pony’s, leidde politiehonden op en was bezig met een comeback. Hij zou zijn nieuwe cd gaan promoten in het land. En dan ditâ?¦”

Meisjes met rode haren-zanger Arne Jansen heeft, op 56-jarige leeftijd, een eind aan zijn leven gemaakt. Zijn manager Menno Muis: „Arne vertelde me dat hij diep in de put zat. Hij wist niet goed hoe hij daaruit moest komen. Hij vond het ouder worden een probleem. Bovendien waren zijn broer en zus afgelopen jaar overleden. Hij heeft het geen plaatsje kunnen geven.”

Dat de zanger uit de Achterhoek zoveel verdriet met zich meedroeg, was bij zijn collega’s duidelijk niet bekend. Jeroen van der Boom (35): „Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Ik heb Arne afgelopen zomer nog zien optreden in Scheveningen. Hij zag er toen gelukkig uit en praatte opgewekt. Maar er kan een hele wereld van verdriet achter liggen, dat blijkt maar weer. Ik vond dat hij er toen goed en jong uitzag en heb nog gezegd dat ik het verbazingwekkend vond dat je eigenlijk zo weinig van hem hoorde. Volgens mij was hij ook net opa geworden. Ik schrok me helemaal kapot toen ik het hoorde. De hele business is in shock.”

Marianne Weber, die samen met Frans Bauer Arnes lied Zeven brieven coverde, zegt misselijk te zijn van verdriet. De 52-jarige zangeres: „Ik ben er echt vierkant van ondersteboven. Op de bühne was hij een en al vrolijkheid. Zo blijkt maar weer wat voor masker artiesten op hebben. Op het podium vergeet je alles, maar de dalen zijn des te dieper als je eraf stapt.”

Koos van Dijk (62), voormalig manager van Herman Brood, die in 2001 zelfmoord pleegde: „Ik vind het altijd een moedig besluit als iemand zoiets doet. Want als buitenstaander kun je niet in het hoofd van Arne Jansen kijken. Of zijn situatie beoordelen. Ik zeg dat er een icoon uit de muziekindustrie is heengegaan. Meisjes met rode haren zal voor eeuwig zijn handtekening zijn in de Nederlandse muziekgeschiedenis.”

De voormalig kapper bracht zijn platen uit bij de maatschappij van de inmiddels 90-jarige smartlappenkoning Johnny Hoes. De familie Hoes zegt „met verbijstering” kennis te hebben genomen van het nieuws. „Hij was een van onze meest dierbare artiesten. Onze gedachten gaan uit naar zijn lieve vrouw, kinderen en kleinkinderen. Wij hebben een dierbare vriend verloren, de hemel heeft er een engel bij.”

„Arne was een warmbloedige collega, die leefde voor zijn paarden, honden en optredens”, vertelt Jan Keizer (58). De voormalig BZN-zanger vindt het onbegrijpelijk dat Arne zichzelf van het leven heeft beroofd. „De afgelopen twee jaar heb ik veel aan hem gehad. Hij was een positief ingestelde collega die me goede tips heeft gegeven voor mijn solocarrière.”

Peter Beense (44): „Arne was een goede vriend uit het vak. Als er een was die positief in het leven stond, dan was het Arne wel. Niemand was zo opgewekt als hij. Het was een binnenvetter. Ik hoorde wel dat hij overspannen was. En dat hij in een gat zat. Maar de laatste keer dat ik hem sprak, alweer anderhalve maand geleden, merkte ik daar weinig van. Arne zat waarschijnlijk alleen in zijn hoofdâ?¦ Als je een feestje had, moest je hém uitnodigen. Hij kon de boel gek maken. Daarom snap ik er ook helemaal niets van.”

Collega Albert West (58) is eveneens erg ontdaan door het overlijden. „De rillingen lopen over mijn rug. Ongelofelijk. Ik heb hem zaterdag nog vervangen tijdens een optreden in Millingen aan de Rijn. Er werd mij verteld dat hij ziek was. Ik kende Arne heel erg goed. Zijn band Les Cigales heeft mij vroeger ook veel begeleid. Op z’n Hollands gezegd: ’Ik begrijp er geen zak van’. Arne was, in mijn ogen, een hartstikke positief mens. Echt één brok energie en had ontzettend veel plezier in zijn werk. Hij was altijd de vrolijkheid zelve.” Besluit: „Ik leef heel erg met zijn vrouw en zijn twee kinderen mee.”

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch