Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Het nummer Witch Doctor van De Staat verkozen tot beste festivalsong

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op vrijdag 26 mei 2017 om 11:57

Den Bosch - 26 mei 2017 - Het nummer Witch Doctor van De Staat is door luisteraars van 3FM verkozen tot beste festivalnummer aller tijden. Het liedje kreeg de meeste stemmen voor de Festival Top 100, die donderdag voor het eerst te horen is op de zender.

Hoewel Witch Doctor nooit als single werd uitgebracht is het een van de meest bekende nummers van De Staat. Bij optredens wordt vaak de videoclip bij de song nagedaan. Daarin draait een kolkende mensenmassa om zanger Torre Florim heen. Het resulteert meestal in een grote circlepit.

"Het is een waanzinnig gevoel dat één van onze raarste tracks uitgroeit tot ons meest bekende nummer, en een soort van live-ritueel is geworden", zegt Florim in een reactie. "Erg speciaal, heel erg bedankt!"

De eerste 10 van de 3FM festival top 100
Op nummer 1 natuurlijk De Staat - Witch Doctor, Chef'Special  met Amigo op twee, de Editors met Papillon op drie, Kensington met Streets op vier, Typhoon met Zandloper op vijf, Rage Against The Machine met  Killing In The Name Of op zes, Bastille met Pompeii op zeven, Arctic Monkeys met I Bet You Look Good On The Dancefloor op acht, Muse met Knights Of Cydonia op negen en de Foo Fighters met Pretender op tien.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch