Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Carnavalsprogramma 2017

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op vrijdag 24 februari 2017 om 11:29

Den Bosch - 24 februari 2017- Oeteldonk, daor zit meziek in'. Dat is dit jaar het motto van het carnaval in Oeteldonk. Volgens Prins Amadeiro XXV was de optocht vorig jaar 'een probleem'. "Maar dit jaar wordt de optocht nog leuker, beter, dieper en intensiever", aldus De Hoogheid.

Carnaval begint in 2017 op zondag 26 februari en eindigt op dinsdag 28 februari.

Intocht
Perron I Oeteldonk Centraol. Aankomst 11:11 uur.

Het eerste (grote) evenement op de carnavalszondag begint al vroeg met de Intocht, een evenement dat al sinds het ontstaan van Oeteldonk een plek heeft op de agenda. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt Prins Amadeiro op Oeteldonkse wijze feestelijk begroet en welkom geheten in Zijn Oeteldonk. Dit begint altijd officieel om 11:11 uur, het exacte tijdstip waarop de Hoftrein met Prins Amadeiro, Zijn Adjudant en ’t Gevollug Oeteldonk Centraol binnenrijdt. Hij stopt op perron 1 en stapt exact voor de Stapsteen, uit waar Prins Amadeiro de eerste stap op Oeteldonks grondgebied zet.

Als de Hoogheid en zijn gezelschap is aangekomen op het Stationsplein, wordt het volkslied ten gehore gebracht. Hierna wordt de Hoogheid door Peer van den Muggenheuvel tot den Bobberd, Kees Minkels en de leden van de Gemeenteraad welkom geheten in zijn Oeteldonk. Daarna begeeft de Hoogheid zich naar de voorzijde van Oeteldonk Centraal waar hij een boerenkoolkrans hangt om het beeldje van één van zijn voorvaderen, Amadeiro XVI. Vanaf het podium dat geplaatst is op het Stationsplein, spreekt Z.K.H. Prins Amadeiro XXV zijn volk toe.

Grote optocht
Opstellen en vertrek vanaf de Van Grobbendoncklaan. Start 12:33 uur

Carnavalsmaandag is volgens vele Oeteldonkers hét hoogtepunt van carnaval. Dan wordt namelijk de Grote Optocht gehouden die door duizenden Oeteldonkers en velen van buiten Oeteldonk wordt bekeken. Zowel langs de route als thuis via live televisie trekt de optocht veel bekijks. Al sinds het prille begin (maandag 6 februari 1882) trekt er een optocht door de straten van ons dorp. Dit pronkstuk dat door de Oeteldonkse straten trekt is het werk van vele, vele Oeteldonkse vrijwilligers, die hun creativiteit tot uiting hebben laten komen in de meest prachtige en leuke loopgroepen, individuele creaties en praalwagens.

De volledige route is: Van Grobbendoncklaan (opstellen), Graafseweg, Hinthamereinde, Hinthamerstraat, Torenstraat, Parade, Triniteitsstraat, Oude Dieze, Verwerstraat, Achter het Stadhuis, Achter het Verguld Harnas, Vughterstraat, Schapenmarkt, Markt, Marktstraat (ontbinding).

Keinderoptocht
Opstellen Karrenstraat. Vanaf 13:33 uur. Start 14:11 uur.

Naast de Grote Optocht, die overigens voor groot én klein het aanzien meer dan waard is, is er sinds 1957 ook een Keinderoptocht waarbij de jeugd in Oeteldonk zelf mag laten zien hoe carnaval in Oeteldonk leeft en dat het wel goed zit met de toekomst van Oeteldonk!

De Keinderoptocht is een evenement dat een prominente plek heeft op het programma van de laatste carnavalsdag op dinsdag. Net als de Grote Optocht op maandag trekt ook de Keinderoptocht veel bekijks, onder jong én oud. Als het kleine broertje van de Grote Optocht vertoont de opzet van de Keinderoptocht duidelijke gelijkenis. Deelname is mogelijk als individu, duo of (grote) groep. De Oeteldonkse jeugd is ook erg begaafd in het maken van praalwagens en andere creatieve uitspattingen en zeker ook in het maken van muziek!

Let op!: I.v.m de veiligheid van het publiek, alsook die van de deelnemers aan de intocht, wordt absoluut geen gemotoriseerd verkeer toegelaten tot de intocht. De commissie van Intocht en de aanwezige politie zullen hier uiterste streng op toezien.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch