Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Janus Libregts

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op vrijdag 14 juli 2017 om 19:50

Den Bosch – vrijdag 14 juli 2017 – Janus Libregts, de grote man achter Radio Mexico, is plotseling overleden op 78 jarige leeftijd. Janus die bekendheid genoot onder de naam Stille Willie, was vanaf de jaren 80 de grote baas van de roemruchte etherpiraat Mexico uit Den Bosch. Samen met zijn 3 zoons, dochter en vrouw (De Witte Roos) brachten zij vanaf 1981 de zender tot grote hoogte in een groot gedeelte van Noordoost Brabant.

Janus had veel verdriet te verwerken, na het verlies van zijn zoon Antoine op jonge leeftijd, zijn kleindochter, zijn dochter Tineke en zijn vrouw waar hij zijn leven mee deelde. Ook deejay de Paus, één van de bekendste deejays van het radiostation, overleefde Stille Willie niet.
Janus was de broer van Toon Libregts, die de zender Radio Atlantis oprichtte. De broers hadden in die tijd een haat liefde verhouding en vochten regelmatig een strijd uit tussen de twee Bossche piratenzenders. Later, toen de kinderen de zenders overnamen, werden Toon en Janus weer beste vrienden, tot het moment dat Toon (Kojack) kwam te overlijden. Mexico en Atlantis werkte daarna vanaf 1989 regelmatig samen en Toon en Janus bezochten elkaar altijd in de vroege uren. Koffie drinken om 6 uur in de morgen was voor de twee vrij normaal. Als één van de zenders uit de lucht werd gehaald, dan hielpen ze elkaar, en beide broers draaide plaatjes op elkaars zenders.
Toen zoon Theo en dochter Tineke Radio Mexico voortzette, viel de zender daarna soms in vreemde handen, dit tot grote ergernis van Janus. Echter weten de echte kenners dat Stille Willie altijd de grote eigenaar was van de Bossche etherpiraat.
Janus is gecremeerd op 20 juli 2017 in Nieuwkuijk onder toezien van vele vrienden, collega’s en familie. De Brabantse piratenwereld zal Janus altijd als één van pioniers van het Brabantse piratenland beschouwen. Rust in vrede Stille Willie.

Foto: Stille Willie, achter de knoppen en de microfoon, in de studio van Radio Mexico aan het Zirkoon te 's-Hertogenbosch in de jaren 90.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch