Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Albert West

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op donderdag 4 juni 2015 om 14:09

Rosmalen – 4 juni 2015 - De Brabantse zanger Albert West is vanochtend overleden. Hij was 65 jaar. West werd vorige week aangereden en lag sindsdien in een ziekenhuis in Tilburg. Albert West werd vooral bekend met covers van nummers uit de jaren 60. Tijdens zijn 48 jaar durende carrière had hij meerdere hits, zoals Give a little love (met Albert Hammond), Mockin' Bird Hill en Amarillo.

Hij nam albums op met verschillende internationale artiesten, onder wie Helen Shapiro en Tony Christie.

Albert West kwam vanuit zijn appartement in Rosmalen regelmatig de studio van Radio Atlantis bezoeken. Hij was dan ook een vriend van de zender. De zanger raakte een paar jaar geleden deels verlamd, waardoor hij zijn carrière moest beëindigen. Toch was hij altijd optimistisch en bleef hij knokken voor een comeback, staat in een verklaring van zijn familie.

 "Vanmiddag stond er eigenlijk een afspraak in de agenda om over een nieuwe cd te praten", zegt zijn manager. "Die droom heeft Albert niet mogen voltooien." Tijdens zijn revalidatie werd West vorige week op zijn driewieler aangereden door een racefietser. Hij werd zwaargewond opgenomen op de intensive care. "Bij het krieken van de dag, juist terwijl de vogels rond het Sint Elisabeth Ziekenhuis met hun eerste lied begonnen, sloot onze Appie daar voorgoed de ogen", zegt zijn familie.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch