Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Koos Alberts

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op maandag 1 oktober 2018 om 14:19

Enschede - 1 oktober 2018 - De Amsterdamse zanger Koos Alberts is 28 september 2018 overleden. Hij was 71 jaar. Hij was een van de meest gedraaide artiesten bij Radio Atlantis in de jaren 80 en 90. Koos Alberts was vooral bekend om zijn populaire nummers: 'Ik verscheurde je foto' en 'Gisteren heeft zij mij verlaten'.

De carrière van Alberts leek in eerste instantie voorgoed voorbij toen hij na een concert achter het stuur van zijn auto in slaap viel. Hij vloog uit de bocht en hij kwam, nog geen 200 meter van zijn voormalige woonplaats Hierden, tegen een boom aan. De vermoedelijke oorzaak van zijn ongeluk waren oververmoeidheid en slecht zicht op de weg. De zanger werd gereanimeerd en lag vervolgens in het ziekenhuis tien weken aan de beademing. Hij overleefde het ongeluk, maar was vanaf zijn borst volledig verlamd en belandde in een rolstoel. Ook had hij sindsdien maar één functionerende stemband. Desondanks ging Alberts door met optreden

In de jaren na het ongeluk bracht Koos verschillende platen uit, zoals 'Samen terug naar Mokum', 'Koos Alberts zingt Hollandse Hits' en 'Rondje Hollands'. Hij was een levende legende en zal nooit vergeten worden.

Koos Alberts was een gezellige, leuke en vooral goede zanger die vaak bij Radio Atlantis te vinden was. Hij hoorde echt helemaal bij de Radio Atlantis familie. Het overlijden van Koos komt dus zeker bij ons heel hard aan. Radio Atlantis zal Koos nooit vergeten en bedankt hem voor al zijn mooie jaren bij Radio Atlantis.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch