Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Nol Roos trekt zich terug voor omroep Den Bosch

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op dinsdag 17 maart 2015 om 11:49

Den Bosch - 17 maart 2015 - Nol Roos van de commerciële lokale omroep TV73 trekt zich terug als kandidaat voor de uitzendlicentie van de publieke lokale omroep in de gemeente Den Bosch.

Dat laat Roos weten via een persbericht. Roos stelde zich ongeveer een maand geleden kandidaat voor de opvolging van Boschtion. Hiertoe werd de stichting RTV73 opgericht. Roos is tevens gemeenteraadslid, hij is fractieleider van de Bossche Volkspartij. Regels schrijven voor dat een raadslid niet betrokken mag zijn bij een publieke lokale omroep.

Roos dacht dat te omzeilen met het vormen van een stichting, waarin hij geen zitting zou nemen. Nu ziet hij daar dus van af. "Het heeft ook met de publieke opinie te maken", geeft Roos toe. In het persbericht geeft hij aan dat tijdgebrek en de groei van zijn commerciële omroep TV73 leidden tot zijn beslissing om zich terug te trekken.

In datzelfde bericht schrijft Roos dat hij tegen de komst van Dtv zou zijn omdat die omroep uit Oss afkomstig is. "Het kan simpelweg niet zo zijn dat een Osse omroep hier subsidiegelden komt opslurpen", schrijft Roos. Volgens hem is stichting Atlantis Media nu de beste kandidaat om de zendlicentie in Den Bosch te krijgen. "Het is een club met zeer gedreven medewerkers." Na het afhaken van RTV73 blijven nog drie kandidaten over voor de Bossche zendmachtiging: Vladeracken, Atlantis Media en Dtv Den Bosch.

Bron: bd.nl

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch