Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Concert bezoeken gezonder dan yoga

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op woensdag 4 april 2018 om 10:52

Den Bosch – 4 april 2018 – Er is heel goed nieuws voor bezoekers van concerten. Want als jij veel concerten bezoekt dan ben je goed bezig. Een Brits onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het bezoeken van concerten beter voor je zou zijn dan yoga.

Onderzoekers van O2 en het Goldsmiths College van de University of London hebben ontdekt dat 20 minuten luisteren naar live muziek je humeur en welzijn met maar liefst 21% verhoogt. Twintig minuten aan yoga doen of diezelfde tijd je hond uitlaten, zorgt voor een stijging van ‘slechts’ 10 en 7%.

Een hoger welzijn staat in verband met een langer leven wijst aanvullend onderzoek uit. Eens in de twee weken naar een concert gaan zou, volgens het wetenschappelijke onderzoek, je leven met maar liefst negen jaar kunnen verlengen!

Het blijkt dat het regelmatig bezoeken van concerten zeer positieve effecten op je mentale gezondheid heeft. De concert bezoekende deelnemers aan het onderzoek toonden een verhoogd zelfbeeld (+25%) en een verhoogde mate van verbondenheid met anderen (25%), terwijl hun mentale stimulatie met maar liefst 75% steeg. Patrick Fanegan van het Goldsmiths College zegt: “Ons onderzoek toont het diepgaande effect dat concerten op onze gezondheid, geluk en welzijn heeft, waarbij tweewekelijkse bezoeken de sleutel zijn. Onze bevindingen combinerend met het onderzoek van O2, komt tot de conclusie dat het bezoeken van een concert elke twee weken bijna een decennium aan je leven kan toevoegen.”

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch