Bossche basketballers missen bekerfinale

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op woensdag 14 maart 2018 om 10:11

Den Bosch – 14 maart 2018 – Dinsdagavond stond New Heroes voor een loodzware opgave. De Bossche basketbalploeg moest in de return van de halve bekerfinale tegen ZZ Leiden een verschil van 20 punten uit het duel in Leiden weten goed te maken. Dit lukte helaas niet. IN een meeslepende wedstrijd won New Heroes met 73-65. Hierdoor gaat de NBB-bekerfinale aan het team voorbij.

New Heroes ging er vanaf het beginsignaal vol voor. De club werd enthousiast aangemoedigd door het publiek in De Maaspoort. In het eerste kwart wist Leiden nog goed bij te blijven (26-23), maar in de tweede tien minuten sloeg de thuisploeg voor het eerst een gaatje. Bij rust was de stand 42-33. In het derde kwart leek het op een goede afloop. New Heroes speelde in het derde kwart uitstekend en de score liep uit naar 63-45 en had toen nog slechts twee punten nodig voor een verlenging.

Aan het einde van het derde kwart kwam Leiden echter toch weer terug tot 63-50. “Een paar domme turnovers deden ons de das om”, zei assistent-trainer Jeroen van Vugt die de geschorste hoofdcoach Silvano Poropat verving. Na de woedeuitbarsting van de Kroatische coach moest hij zijn ploeg toejuichen vanaf de tribune. Deze woedeuitbarsting leverde hem 4 wedstrijden op.

Maar ook zonder de hoofdcoach draaide New Heroes de Zuid-Hollandse tegenstander de duimriemen aan. Tot in het laatste kwart, want toen haakte Leiden weer op een punt of tien aan en die marge werd niet meer groter. Uiteindelijk stokte de teller bij 73-65. “Erg jammer, maar ik moet mijn spelers complimenteren voor de wijze waarop ze gevochten hebben”, zei Van Vugt. Grote man bij New Heroes was Keshun Sherrill die in zijn eentje voor 31 punten tekende. Mike Miklusak was goed  voor 15 punten.

Door het resultaat van dinsdagavond plaatste ZZ Leiden zich voor de NBB-bekerfinale, op 25 maart tegen Donar Groningen.  New Heroes kan zich nu volledig op de competitie richten.