Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Shake it off van Taylor Swift beschuldigd van plagiaat

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op dinsdag 19 september 2017 om 13:22

Den Bosch – 19 september 2017 – Taylor Swift wordt binnenkort voor de rechter gesleept vanwege mogelijk plagiaat in haar superhit “Shake it off”. Het nummer brak in 2014 door. Sean Hall en Nathan Butler, die vaak voor bekende artiesten nummers schrijven, beweren dat ze hun teksten herkennen in het nummer van de zangeres.

Volgens TMZ staat in de rechtbankdocumenten dat Sean en Nathan 16 jaar geleden al de teksten hadden geschreven. De zangers hebben een basis gelegd voor de hit beweren ze zelf. In het nummer “Playas gon’ play” van Hall en Butler zit de tekst “playas, they gonna play and haters, they gonna hate”. Dit is een erg vergelijkbare tekst van het nummer van Taylor. Deze tekst is meerdere keren te horen.

De twee zangers zeggen dat 20 procent van de hit van Taylor Swift door hun is geschreven en zij daarmee recht hebben op een deel van de opbrengst van het nummer.

Het management van Taylor denkt hier anders over. Ze laten in een reactie weten dat de beschuldigingen “belachelijk” zijn en niet meer dan een poging om geld te vangen.

Nathan Butler heeft samengewerkt met artiesten zoals Backstreet Boys, Christina Milian en Aaron Carter. Sean Hall schreef onder andere nummers voor Justin Bieber, Lionel Richie en Maroon 5.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch