Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

ABBA brengt 5e album opnieuw uit na 40 jaar

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op woensdag 13 september 2017 om 10:44

Den Bosch – 13 september 2017 – Aan het eind van dit jaar is het 40 jaar geleden dat ‘The Album’ van ABBA uitkwam. Ter ere hiervan zal de succesvolle plaat van het Zweedse viertal eind oktober opnieuw worden uitgebracht. Het album wordt zelfs uitgebracht in verschillende speciale edities. Dit laat Polar Music weten, het label waarop ABBA hun muziek uitbracht.

Er komt een vinylversie op 45 toeren van ‘The Album’ uit. Deze versie wordt volgens een speciaal procedé geperst. Normaal worden lp’s gemaakt die op 33 toeren worden afgespeeld. Om alle songs toch op de plaat te krijgen, wordt 'The Album' als dubbel-lp uitgebracht.

Naast een vinylversie komt er ook nog een singelbox uit met de drie hits van het album. De populaire singeltjes zijn om ‘Take A Chance On Me’, ‘The Name Of The Game’ en ‘Eagle’.De plaatjes worden op gekleurd vinyl geperst en worden daarnaast ook afzonderlijk als picture disc uitgebracht.

‘The Album’ was het vijfde studioalbum van Agneta, Benny, Björn en Anni-Frid (beter bekend als Frida). Op het album staat ook ‘Thank You For The Music’, een nummer dat inmiddels is uitgegroeid tot een evergreen.

Ook werd er bekend gemaakt dat ABBA werkt aan een virtuele reünie. De bedoeling is dat een band optreedt met hologrammen van de vier leden. De concertreeks zou in 2019 moeten starten.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch