Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Half miljoen voor niks

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op vrijdag 17 maart 2017 om 13:10

Den Bosch - 17 maart 2017 - De NPO weigert een speciale tv-serie over schrijvers uit te zenden. Deze serie kostte €500.000,- en heet “Schrijven in de lage landen”. Opvallend is dat de serie betaald is met belastinggeld.

De met overheidssubsidie gemaakte serie is nu te zien op het digitale themakanaal Cultura. Echter is het verschil in kijkcijfers ongekend hoog. Waar er op NPO2 op een avond opgeteld ongeveer 3,2 miljoen mensen kijken, is dit op Cultura slechts 22.000.

Volgens Gijs van Beuzekom, netmanager van NPO2, weigeren ze negen van de tien aangeboden programma’s. Dit geeft hij aan in het NRC. Volgens de makers van de serie was omroep AvroTros wel enthousiast, en deze omroep zou dan ook de serie uitzenden.

Er zijn zo’n 25 portretten van bekende schrijvers zoals Tommy Wieringa te zien in de serie die betaald is door het inmiddels opgeven Mediafonds, en de gehele serie is betaald met belastinggeld. Echter ziet het NRC het probleem wel: als de omroep het zelf gemaakt zou hebben, werd het gegarandeerd uitgezonden. 

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch