Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Ali B ontvangt Majoor Bosshardtprijs

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op donderdag 16 maart 2017 om 10:45

Den Bosch - 16 maart 2017 - Ali B heeft woensdag de Majoor Bosshardtprijs in ontvangst genomen. De rapper kreeg de prijs omdat hij mensen bij elkaar brengt en vanwege zijn wilskracht en optimisme. Dat meldt het Leger des Heils woensdag.

"Ali B wordt alom geroemd om zijn lef, moed, humor en kwetsbaarheid. Hij zet zijn eigen ervaringen in om anderen te helpen", staat in het juryrapport. "We zijn onder de indruk van de wijze waarop hij op professionele en geheel eigen wijze in staat is een verbinding te leggen tussen culturen, generaties en religies", wordt onder meer door de jury gesteld.

De rapper voelt zich vereerd. "Dit zijn van die prijzen, wanneer je terugkijkt op je leven, waar je het meest trots op bent", aldus de rapper.

De Majoor Bosshardt Prijs is een prijs uitgereikt door de Stichting Nederland Positief in samenwerking met het Leger des Heils. De prijs is in 2006 opgezet met als doel het leven en werk van Alida Bosshardt, beter bekend als Majoor Bosshardt, te herdenken. Het Leger des Heils stelt daarbij:''Zo wordt zij een blijvend voorbeeld van onbaatzuchtigheid, liefde voor mensen en betrokkenheid bij de samenleving.''

Eerdere winnaars zijn onder anderen prinses Laurentien, Marco Borsato, Lucille Werner en Erica Terpstra.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch