Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

FM verdwijnt in Noorwegen

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op donderdag 12 januari 2017 om 13:40

Den Bosch - 12 januari 2017 - Een historisch moment vandaag, de analoge radio, nog geen 100 jaar in Nederland in de lucht, gaat in Noorwegen langzaam uit de lucht met ingang van vandaag. Dit proces wordt in werking gesteld omdat FM simpelweg te duur wordt om in de lucht te houden.

Door het bergachtige landschap van Noorwegen, is de “dood” van FM bespoedigd en de Noorse regering gaat er van uit dat iedereen een DAB radio gaat aanschaffen. Echt vinden veel Noren dit te duur. Ook zijn ze het er overigens niet mee eens dat de FM frequentie uit de lucht gaat, maar liefst 66% was tegen, bleek uit een enquête.

“Noorwegen is een heel slecht land om dit initiatief te testen omdat auto’s hier zo duur zijn dat veel mensen oude auto’s rijden. Mensen willen niet betalen voor radio, dus zijn ze hier gewoon op tegen” Aldus Sverre Holm, een professor van de Universiteit van Oslo.

Noorwegen is echter niet de enige met dit idee. In Duitsland wilden ze dit in 2015 al doen, echter werden ze toen tegen gehouden door politici, het Verenigd Koninkrijk begint eraan als 50% van de luisteraars DAB gebruikt, België wil in 2022 de overgang afgerond hebben en in Nederland was er de belofte om de etherfrequenties tot minstens dit jaar in de lucht te houden, maar mocht in Nederland 50% in het bezit zij van een DAB radio, dan stappen wij ook over.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch