Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Voorkeur voor DTV Den Bosch

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op vrijdag 11 november 2016 om 10:44

Rosmalen - 11 november 2016 - Het college heeft de voorkeur voor DTV Den Bosch als lokale publieke omroep voor ‘s-Hertogenbosch. Het college stelt vast dat alle drie de kandidaten voldoen aan de voorwaarden.

Maar DTV Den Bosch onderscheidt zich in de manier waarop ze de samenwerking met anderen wil vormgeven. DTV Den Bosch heeft al afspraken gemaakt over de toekomstige samenwerking met anderen. Het gaat dan om de openbare Bibliotheek, lokale omroepen van gemeentes en de ORVA. Ook brengt DTV Den Bosch het voordeel van de samenwerking met zusteromroep DTV Oss/Bernheze in.

DTV Den Bosch, RTV Dieze en Den Bosch TV meldden zich als kandidaten voor de lokale omroep. De kandidaten hebben een plan ingediend bij de gemeente. Ook hebben ze de kans gekregen hun plan toe te lichten.

De gemeente heeft hun plannen getoetst op vijf voorwaarden. Deze voorwaarden zijn:

- Start met een combinatie van professionals en vrijwilligers aan het opzetten van een omroep op lokaal niveau - Werk aan een omroep met een breed aanbod op het gebied van cultuur, sport, evenementen, politieke verslaggeving en maatschappelijke activiteiten uit de hele gemeente - Werk multimediaal en benut zo de mogelijkheden van de combinatie van televisie, radio en online

- Zoek de samenwerking met bijvoorbeeld de bibliotheek, scholen, werkbedrijf en andere maatschappelijke en culturele instellingen. En fungeer als leerschool voor studenten en stagiaires uit het onderwijs in onze gemeente - Zoek naar een goede businesscase die ook is gericht op het verkrijgen van eigen geld.

De raad sprak in oktober 2015 zijn voorkeur uit voor RTV Dieze als lokale publieke omroep.

Het Commissariaat voor de Media nam deze voorkeur niet over. Het Commissariaat wilde een nieuw advies van de raad. Dit advies moet zijn gebaseerd op vooraf vastgestelde voorwaarden. In eerste instantie baseerde de raad de voorkeur op representativiteit en lokale inbedding. Het Commissariaat vond de toetsing onduidelijk. Op 13 december besluit de raad of zij de voorkeur van het college deelt. De raad adviseert daarna het Commissariaat voor de Media. Het Commissariaat neemt het uiteindelijke besluit.

Bron: Ros Kabelkrant

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch