Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Boschtion wil samen verder

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op dinsdag 28 juli 2009 om 15:38

Den Bosch - 2 april 2005 - Het bestuur van de lokale omroep Boschtion zoekt nadrukkelijk de samenwerking met voormalige concurrenten Orva, RTV Bo en Atlantis. Gedacht wordt aan bestuurlijke samenvoeging en aan samenwerking in het maken van producties.

De Stichting Teleros, eigenaar van Boschtion, voert gesprekken met de drie andere partijen. „Samenwerken willen we nog steeds. Niet omdat het sjiek staat, maar omdat we wat aan elkaar kunnen hebben“, aldus J. van den Bersselaar, bestuurslid en hoofd televisie van Teleros.
„We hebben maar één doel. Goede radio, televisie en internet maken een spiegel zijn van de Bossche samenleving.“
Komende week heeft Teleros een gesprek met Essent. Dan moet duidelijk worden of Teleros een tweede frequentie kan krijgen op de kabel. Wettelijk kan dat, in Rotterdam en Amsterdam gebeurt dat al. Orva is geïnteresseerd in die frequentie zodat de programma’s van de ziekenhuisomroep ook te beluisteren zijn voor zieken en ouderen thuis. „Maar Orva zendt ook geen 24 uur per dag uit dus is er misschien ruimte voor de programma’s van Atlantis.“
De voormalig radiopiraat Atlantis wacht eerst 18 april af. Dan neemt de programmaraad van Essent een beslissing of Atlantis als commerciële nieuwe omroep op de kabel toegelaten wordt. Mocht Atlantis afgewezen worden dan staat de deur bij Teleros wijd open, zegt het Telerosbestuur.
Ook met RTV Bo wordt gesproken. F. Dries, oud-Boschtionmedewerker en initiatiefnemer van RTV Bo, keert terug naar Boschtion met een politiek programma op radio en wellicht tv. Met bestuursleden van RTVBo wordt gepraat over een bestuursoverstap. „En dan heffen we RTV Bo op“, aldus Dries.
Boschtion wil ook in gesprek met de gemeente over het uitzenden van onder meer raadsvergaderingen. „Niet live, maar een dag later. Als we zo’n afspraak kunnen maken, kunnen we daar geld voor vragen. Dan heet het geen subsidie meer maar is het voor wat hoort wat“, aldus medebestuurslid
G. Nijkamp.
De begroting van ongeveer een ton is voor komend jaar rond. „We kunnen zonder subsidie draaien maar met is natuurlijk een stuk prettiger.“
Het bestuur verwacht een telefoontje van wethouder R. van de Mortel (Omroepzaken). De wethouder heeft altijd gezegd niet van zins te zijn Boschtion subsidie te geven. Boschtion vindt dat de omroep gewoon recht heeft op die veertigduizend euro. „Dat is geld dat Den Haag aan Den Bosch geeft voor de lokale omroep. Van de Mortel moet dat gewoon doorgeven. Maar het is een wijs man, ik verwacht dat hij wel met ons in gesprek gaat“, aldus Van den Bersselaar.
Teleros wil het bestuur uitbreiden naar zeven leden en is in gesprek met een beoogd nieuwe voorzitter van buiten. „Vers bloed is nodig. We zitten allemaal al jaren bij de omroep. Dat word je een tikkie bedrijfsblind“, aldus Nijkamp.
Het streven is om een tv-blok van twee uur te maken dat om de twee dagen ververst wordt. Er komt meer sport en meer lokale muziek op televisie.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch