Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Dana Winner wint Vakprijs 2009

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op maandag 14 december 2009 om 10:40

Breda - 14 december 2009 - De 11 winnaars van Vakprijs Nederlandstalige & Vlaamse Lied 2009 zijn gisterenavond, zondag 13 december 2009, in het Holland Casino Breda bekend gemaakt. Onder het motto; gekozen door je eigen collega’s uit de branche, is het de eerste objectieve prijs voor de verspreiders van het Nederlandstalige Lied in Nederland en België! Bijna alle winnaars van 2009 ontvingen het bronzen beeld, ontworpen en geproduceerd door kunstenares Antoinette Klein Hammink

De winnaars die vanwege verplichtingen niet aanwezig konden zijn ontvangen komende week hun bronzen beeld onder het toeziend oog van de pers op nader te bepalen locatie. Volgend jaar is er opnieuw een verkiezing met waarschijnlijk ruim 1000 deelnemers in elf categorieën.

Dana Winner stond vanmiddag voor een uitverkocht Max Proms Concert in de Jaarbeurs in Utrecht. Ze zal haar award persoonlijk in ontvangst nemen, aanstaande woensdag 16 november, voor aanvang van haar kerstconcert in de Grote Kerk van Breda

Winnaars
Zanger: Frans Duijts
Zangeres: Dana Winner
Duo/groep: Nick & Simon
Talent: Jordy van Loon
Radiozender: RADIONL
Tekstschrijvers: Emile Hartkamp
Componist: Kees Tel
Internet Radio: RadioYellowbird
Website: MijnArtiest.nl
Oeuvre Prijs: André van Duin
Televisie Programma: TV Oranje

Dana Winner op tournee
Dana Winner geeft van 16 tot en met 31 december een 8 tal Kerstconcerten in Vlaanderen en Nederland. Aanstaande woensdag start de Vlaamse haar tour in de kerk van Breda. In Vlaanderen is ze te zien in Bokrijk en Laakdal. In Nederland naast Breda oa in Nijmegen, Den Helder, Hilversum, Hengelo en Eindhoven.

Dana Winner door de jaren heen

Dana Winner wordt op 10 februari 1965 geboren in Hasselt. In 1989 scoort Dana haar eerste hit met ‘Op het dak van de wereld’. Daarna volgen de successen elkaar snel op met als absolute topper ‘Woordenloos’. De single staat 3 maanden onafgebroken aan de top van de Belgische charts. In 1993 komt haar eerste album ‘Regenbogen’ op de markt.

De Limburgse zangeres is intussen ook een grote naam in Nederland, Duitsland en Zuid-Afrika. Met ‘Tussen nu en morgen’ levert Dana Winner een schitterende opvolger af voor haar in 2006 met goud bekroonde album ‘Als je lacht’. Het nummer ‘Beter van niet’ is alvast de zoveelste hit in wording in Vlaanderen en Nederland. Voor Dana is dit een nieuwe mijlpaal in haar carrière die 19 jaar geleden startte. Ondertussen is Dana Winner ruim 2.000.000 verkochte cd’s en tientallen gouden en platina onderscheidingen verder.

Voor ‘Tussen nu en morgen’ deed Dana een beroep op songwriter-producer Edwin van Hoevelaak, bekend als producer van Jeroen van der Boom, Nick & Simon en vele anderen. Edwin wist precies de sfeer vast te leggen die Dana voor ogen had. Fris en eigentijds, maar soms ook een tikkeltje weemoedig. Het album stond in het voorjaar van 2009 centraal in een grote tour langs Nederlandse en Vlaamse theaters. Naast de Duitse versie van de ‘Platinum Collection’ stond in 2009 ook de release van een nieuw studioalbum voor de Zuid-Afrikaanse markt op de agenda. Dat album verscheen afgelopen maand in de Zuid Afrikaanse winkelrekken.

Meer info www.danawinner.com
Bron: Redactie Vakprijs - frontview-magazine.be

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch