Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Radio Atlantis stopt na 35 jaar

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op woensdag 7 januari 2015 om 14:45

Den Bosch - 7 januari 2015 - Radio Atlantis stopt op 7 februari 2015 officieel als radiozender, dit is gisteren door het bestuur van de zender besloten. Het roemruchte Bossche radiostation bestaat dan precies 35 jaar en sluit hier een historische periode mee af. Atlantis begon met uitzendingen op 7 februari 1980 onder de naam Caroline en werd in de tijd als zendpiraat 20 keer uit de lucht gehaald.

Na vijfentwintig jaar uitzenden als piratenzender, werd de omroep in 2005 legaal. Het was daarmee één van de eerste legale Nederlandstalige muziekzenders in ons land en streed ruim 19 jaar om deze rechten te verkrijgen. Atlantis maakte tot 2010 radio-uitzendingen op de kabel en was door ruim 1.3 miljoen huishoudens in Brabant en Gelderland te ontvangen. Vanaf 2011 ging het een samenwerkingsverband aan met de regionale commerciële zender TV73, waarbij de deejays live radioprogramma’s maakte op de tv-zender en de non-stop muziek verzorgden die achter de kabelkrant te horen was. Enkele maanden geleden liet de leiding van TV73 weten dat zij verder gingen met eigen radio-uitzendingen, waarmee de uitzendingen van Radio Atlantis stopten. Deejay Conny Kerssens blijft haar programma’s maken bij TV73, dus nam afscheid na vele jaren inzet en passie voor het station. Conny Kerssens en haar man Frans maakte in 1983 hun eerste radio-uitzending voor Atlantis. Enkele overgebleven deejays bleven nog aan het station verbonden. Momenteel maakt de Bossche zender alleen nog uitzendingen via internet en daar ziet het weinig toekomst in. ”Omdat de ambitie, om ooit nog een FM frequentie te verkrijgen, er niet meer is, is het beter om te stoppen,” aldus woordvoerder Henderik de Leeuw. ”Het waren 35 mooie en bevlogen jaren”. De website radioatlantis.fm, met een groot historisch archief, blijft wel bestaan. Het erfgoed, met films en publicaties over het station, apparatuur van de eerste uitzendingen, de laatste zender, historische geluidsopnamen en de honderden mediaberichten, worden bewaakt door het mediabedrijf, dat ook de website blijft onderhouden. Het mediabedrijf, Atlantis Media dat werd opgericht in 2007, blijft wel zijn activiteiten voortzetten. Het reclamebureau is gespecialiseerd in marketing, communicatie, design en media, en maakt de laatste jaren een grote groei door en is net als de radiozender nog steeds gevestigd in ’s-Hertogenbosch.

Digitaal: De rijke geschiedenis van Radio Atlantis zal, qua inhoud, tot en met 7 februari 2015 worden bijgewerkt. Volg het via: http://www.radioatlantis.fm/geschiedenis/radio-atlantis/

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch