Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Gemeenteraad ’s-Hertogenbosch steunt Atlantis

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op donderdag 26 februari 2009 om 11:30

Den Bosch - 22 februari 2005 - Een week voor het voltooien van het bezwaarschrift van de stichting Atlantis Lokaal, kreeg de omroep opnieuw een steun in de rug van de Bossche gemeenteraad. De Heer van der Krabben van Bosch Belang diende een motie in die door bijna alle partijen werd aangenomen. Alleen het CDA en de Stadspartij stemde tegen.

Het College van Burgemeester & Wethouders kon wettelijk niets uitvoeren tegen het besluit van het Commissariaat voor de Media, maar de gemeenteraad wel. De motie geeft aan dat de raad, ook na de conclusies van het Commissariaat, achter de beslissing van het Collega staat. Op 13 oktober 2004 was er ook al een grote meerderheid van politieke partijen die het voorstel steunde. Het voorstel had als inhoud een voorkeur voor Atlantis als nieuwe lokale omroep van de stad én het gaf aan dat de optie Teleros niet tot de mogelijkheden behoorde. Dit werd gedaan middels een eis van géén banden met Teleros (uitzendend onder Boschtion) en financiële onafhankelijkheid van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Wethouder van de Mortel benadrukte dat de raad dit moest zien als een steun in de rug van Atlantis en een signaal richting Hilversum, waarin de raad bevestigd dat het écht zorgvuldig te werk is gegaan. Meer kon de portefeuillehouder niet doen.
De steun van de Bossche gemeenteraad is een goede opsteker voor de medewerkers van Radio Atlantis. Men kan de motie in het bezwaarschrift gebruiken als bewijs van steun vanuit de gemeenschap van de stad én tijdens de gang naar de rechter kan de voordracht van de gemeente richting Hilversum opnieuw worden bevestigd. Het bestuur van Atlantis is ondertussen in overleg met hun advocaten én treed pas met meer informatie naar buiten als het gehele bezwaarschrift is voltooid. Inmiddels is Atlantis Lokaal een actie gestart onder de achterban. Doormiddel van het overmaken van 10 euro op Rabobank Rekening 10 13 86 400 kan men de zender steunen met betrekking tot de kosten van de advocaat. Dit kan men doen ter attentie van Radio Atlantis donatie.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch