Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Radio Atlantis na 25 jaar legaal

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op donderdag 26 februari 2009 om 11:27

Den Bosch - 26 februari 2015 - De programmaraad Brabant Midden Noord van Essent heeft gisteren unaniem het advies gegeven om Radio Atlantis een frequentie op de kabel te geven. De Bossche zender zal gaan uitzenden in een gebied met 170.000 kabelaansluitingen met 418.000 inwoners. Wanneer de uitzendingen gaan starten en op welke frequentie wordt binnenkort duidelijk.

De programmaraad Brabant Midden Noord van Essent heeft gisteren unaniem het advies gegeven om Radio Atlantis een frequentie op de kabel te geven. De Bossche zender zal gaan uitzenden in een gebied met 170.000 kabelaansluitingen met 418.000 inwoners. Wanneer de uitzendingen gaan starten en op welke frequentie wordt binnenkort duidelijk.

Radio Atlantis zal de eerste Noord Brabantse zender worden die op een structurele wijze het Nederlandstalige lied zal gaan brengen. In de toekomst wil de omroep ook in heel Noord Brabant gaan uitzenden en over enkele jaren op een etherfrequentie AM of FM gaan bieden. Het bestuur en de medewerkers ziet deze ontwikkeling als een unieke kans om een goede basis te leggen voor een gezonde en breed gedragen zender.

Via de website zal de aanhang op de hoogte gesteld worden over de ontwikkelingen en het vervolg van het advies.
Uit de politiek, de artiestenwereld en collega media kwamen tientallen reacties binnen. Niet iedereen geloofde nog in Atlantis maar de medewerkers hebben tot aan het bittere eind gestreden en hun doel bereikt.
De gemeenten die straks Radio Atlantis op de kabel krijgen in het basispakket van Essent zijn: Haaren, Bernheze , ’s-Hertogenbosch, Lith, Boxtel, Maasdonk, Sint Michielsgestel, Vught, Heusden, Oss, Best en Schijndel. Dit gebied is precies het deel van Brabant waarin de zender sinds 1980 te horen was. Vanuit de verschillende gemeenten is er enthousiast gereageerd op de terugkomst van de zender, vele luisteraars belden en stuurden berichten via de internetsite.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch