Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK
 

Na 15 jaar rechtszaken om legaal te worden en een fantastische start als legaal medium, belandt Radio Atlantis alsnog in een schandaal waarmee het door de gemeente ’s-Hertogenbosch helemaal wordt uitgeknepen en uiteindelijk de nekslag krijgt. Hieronder de gebeurtenissen op een rij:

November 2005

Radio Atlantis gaan met de heer Jansen van de gemeente ’s-Hertogenbosch, ruimte bekijken op de eerste verdieping van de Pieterlangendijksingel 1. De stichting neemt een optie op een van de ruimtes boven, maar de gemeente is nog onzeker over de bestemming en aarzelt met verhuren. Op de begane grond krijgt Atlantis een kantoor aangeboden in het voormalig FNV kantoor. Samen met het computerhuis, een drukkerij en een gemeentelijke werkplaats huurt en betrekt Radio Atlantis een studio. De eerder genoemde huurders hebben een eigen ingang op de begane grond in het verzamelgebouw.

December 2007

De stichting Atlantis wordt benaderd door de heer Giltay van de gemeente ’s-Hertogenbosch met de boodschap; dat we binnen enkele maanden ons huurpand moeten verlaten. Hierna hoort de stichting niks meer van deze persoon. Atlantis staakt alle verbouwingen ( keuken, technieken, water, etc. ) omdat het onzeker is over een langdurig verblijf.

April 2008

Het bestuur wordt benaderd door de heer van der Goor, van jeugd en onderwijs, met het verzoek om ons huurpand te verlaten omdat er een school gaat komen op de begane grond. De gemeente biedt ons een ruimte op de eerste verdieping in het zelfde pand aan. Atlantis wordt totaal niet serieus genomen. De gemeente biedt in eerste instantie €3000,- verhuisvergoeding, terwijl Atlantis de kosten op €42.000 had geraamd. Atlantis gaat niet akkoord en er volgt een periode van onderhandelingen in mei en juni 2008. Na een bezoek van mevrouw Renema van het ingenieursbureau ( onze verhuurder ) en de heer van der Goor wordt er verteld dat als we niet weggaan we onze bedrijfsvoering wel kunnen vergeten omdat door de herrie en de verbouwingsoverlast we onze functie toch niet meer kunnen uitoefenen. Er wordt ook gezegd dat als we in onze studio zouden blijven zitten dat we toch geen radio kunnen maken met de herrie van de kinderen op de gang. Uiteindelijk zit Atlantis tot 10 juli 2008 in een bouwput met stroomuitval, lawaaioverlast en een onwerkbare situatie. De zender besluit daardoor om als nog te gaan verhuizen en gaat akkoord met een verhuisvergoeding van €15.000 . De gestelde voorwaarden worden niet allemaalnagekomendoor de gemeente.

Juli 2008

Op 10 juli 2008 verhuist Atlantis naar boven. Ondanks het grote omzetverlies gaat de omroep met goede moed een start maken in de nieuwe ruimte. Vanaf de eerste dagen na de verhuizing, wordt door 380v apparatuur opgeblazen, is de zender 26 keer uit de lucht, is er gemiddeld in de verschillende ruimten 6 weken geen stroom en wordt pas eind Augustus de versleten stoppenkast vervangen.

September 2008

Begin september kan de stichting weer normaal gebruik maken van de gehuurde ruimten. In de periode tot december 2008 zijn er 2 personen bijna fulltime bezig om de schade te verhalen. Naast tienduizenden euro’s projectschade is er een omzetverlies van ruim €6.000 per maand. Vanaf 31 oktober wordt ook besloten om de 2 gedetacheerde te ontslaan. Een onderzoeksbureau maakt in opdracht van de gemeente een schaderapport.

December 2008

Van de door Atlantis opgegeven €87.600 schade wordt uiteindelijk €16.000 uitbetaald door wethouder Pauli. Het rapport wordt totaal niet serieus genomen en veel reële schade wordt niet aantoonbaar geacht. Atlantis moet voor de minimale vergoeding tekenen anders volgt er weer een procedure waar de zender geen mankracht meer voor heeft.

Januari 2009

Doordat de schade niet helemaal vergoed is, is Atlantis verplicht om een grote reorganisatie door te voeren. De kosten worden met €4.000 per maand terug gebracht en de zender gaan uitzenden voor minder luisteraars. Deze reorganisatie is in mei 2009 rond. In deze periode worden weer afspraken niet nagekomen wat de omroep negatief beïnvloed met betrekking tot zijn bedrijfsvoering. Einde mei besluit de zender met de nieuwe begroting door te gaan.

Juni 2009

Eind juni treft het bestuur van de stichting opnieuw onaangekondigd bouwvakkers aan in het huurpand. Vanaf dit moment negeert de Gemeente ons totaal. Atlantis doet aangifte bij de politie, maar die houden zich ook niet aan hun afspraken.

Augustus 2009

De stichting Radio Atlantis dient een klacht in bij de ombuds-commissie richting de afdeling jeugd en onderwijs van de Gemeente ’s-Hertogenbosch.

September 2009

Als er een artikel in het Brabants dagblad verschijnt over de zaak staan nog geen dag later schoonmaakploegen op de stoep. Na meer dan twee maanden bouwhinder onderneemt de Gemeente pas nu actie, al is het slechts miniem.

Oktober 2009

Atlantis wil met verschillende functies doorgaan en steekt eigen geld in de stichting om zo voort te bestaan. Wel wordt besloten om per 31 december 2009 de FM kabeluitzendingen in Brabant en Gelderland te beëindigen. Toch is de toekomst opnieuw onzeker voor Atlantis omdat een ambtenaar van Jeugd en Onderwijs telefonisch meldt dat we het pand opnieuw moeten verlaten, begin december wordt dit schriftelijk bevestigd. Mensen die willen investeren in een doorstart van Radio Atlantis laten het afweten, omdat er geen toekomst zit in de locatie van uitzenden.

December 2009

Op woensdag 9 december is er een hoorzitting bij de ombuds-commissie van ’s-Hertogenbosch.

 

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch