Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK


Lees alle reacties over het artikel:
Gemeente 's-Hertogenbosch oorzaak van einde Atlantis!
Zie hier de beelden over de hele zaak:Beste luisteraars, fans, achterban en vrijwilligers.
Ten gevolge van een gedwongen verhuizing, verbouwingen en alle schade die wij daardoor hebben geleden, moeten wij binnenkort onze uitzendingen beëindigen. We zullen tot en met 31 december 2009 vol passie en inzet onze programma’s blijven verzorgen. Ook alle mensen, die op wat voor een manier dan ook steun aan de zender hebben, zullen wij tot die tijd blijven voorzien van onze sociale en maatschappelijke steun.
Het is schandalig dat een Gemeentebestuur een bijna 30 jarige bestaande organisatie, zonder enige aanleiding, helemaal uitknijpt en daarna de nekslag geeft. Wij zullen alle praktijken en onrechtmatigheden in de openbaarheid brengen.
De kern van het probleem is; Radio Atlantis was sinds eind 2007 zoveel tijd kwijt aan de Gemeente ’s-Hertogenbosch, dat het bijna niet meer toekwam aan zijn kernactiviteit: Het binnenhalen van sponsoren om zodoende de hoge kosten te betalen. Wij wijten het einde van Radio Atlantis voor 100% aan de Gemeente ‘s-Hertogenbosch. De omroep moest telkens kiezen tussen akkoord met de verhuurder of opnieuw maanden van bureaucratie met als gevolg stilstand en een omzetdaling van ruim 6000 euro per maand. We werden dan ook gedwongen om bij de laatste verbouwing en schade, de weg van de publiciteit te kiezen. Nog meer procedures kan de “uitgeknepen” organisatie niet meer aan. U kunt reageren op deze website, klik hier….


Reacties

Hieronder een selectie uit de honderden reacties die binnengekomen zijn bij Atlantis of via andere media:

Theo Brisko

Ik vind het schandalig dat zo,n zender van de kaart geveegd word.Ik zelf en vele anderen de luisterdichtheid was in deze omgeving heel goed.Voor de gemeente heb ik geen goed woord over.Het doet mij denken de ondergang van radio veronia.Bedankt voor julli goede muziek.

Wil Kivits

Ik wil ook even reageren op de gemeente Den Bosch om weer een radio station de nek om te draaien. De mensen willen wel Nederlandstalige muziek blijven luisteren laat die luisteraars niet stikken. Laat ze doorgaan!

Mevrouw G Luijpers Sijben

ik vind het heel jammer dat radio Atlantis uit de lucht moet wij hebben Atlantis van 's morgens tot laat in de avond aan staan hoe kan het bestuur van de gemeente Den Bosch jullie dit nu aan doen en voor alle luisteraars ik hoop dat er toch nog een oplossing word gezocht.
mevr g luijpers-sijben

John

Ik hoor net dat er op 31-12-2009 de stekker uitgaat. Dit kan toch niet waar zijn. Er wordt heel veel geld gestopt om sportclubs op de been te houden,en andere geldvretende projecten, en een radiostation dat ontzettend goed beluisterd wordt laten ze zo naar de filistijnen gaan. Gemeente Den Bosch wordt wakker nu het nog kan, en houd dit radiostation in de lucht, daar doen jullie heel veel mensen een plezier mee. Is dit definitief of is er nog kans op redding

Leny Robbe-Mols

Ik vindt het van de gekke dat een gemeente,een fijn en goed radiostation met erg gezellig muziek voor oud en jong,zomaar de das kan omdraaien.
Vooral oude mensen genieten van de muziek.
's-Hertogenbosch schaam je,jullie kunnen wel aan andere onnozele dingen geld uitgeven,maar help nu ook eens radio Atlantis.
Zelf hier in Tilburg genieten we ervan,hier staat hij de hele dag aan dat goede station.
En het Nederlandstalig muziek gaat zo ook naar de knoppen,want de commerciële zenders besteden geen aandacht aan deze muziek.
SCHAAM JE DEN BOSCH!!!!!!!!
Team van Atlantis ik wens jullie veel succes
toi tio tio

Brigitte

Hallo medewerkers van Radio Atlantis,

Ik heb nu het bericht al een aantal keer gehoord, over dat jullie binnen nu en 2 maanden hier en daar in Brabant van de ether of FM gaan verdwijnen.
Natuurlijk = dat niet leuk en moeten jullie enkele jingles veranderen, maar ik ben soms tog [ sms-taal] dat ik internet heb, sinds mijn huidige vriend hier woont. Dus kan ik jullie nog blijven beluisteren via de computer.

Natuurlijk = het voor jullie verschrikkelijk, zo'n beslissing van de hoge heren van Den Bosch en als ik het zou willen begrijpen, zijn jullie dus niet zo belangrijk als bijvoorbeeld een sportclub, school, een speciaal tehuis voor ex-verslaafden, of hoe zat dat verhaal in elkaar ?

Maar goed, jullie komen hier uit, ook al ken ik enkele mensen, die nog steeds geen computer hebben, zoals mijn moeder, die in Uden woont.

Heel sterkte toegewenst van een luisteraar uit Oss. Met vriendelijke groet, Lady-B

W. de Gier

Wij vinden het heel erg, dat wij straks niet meer naar Radio Atlantis kunnen luisteren. Bij ons staat Radio Atantis van 's morgens 8.00 tot 19.00 uur aan! Wat zit de wereld toch rot in mekaar,schande !!!!!!!! Groetjes een familie uit Oisterwijk.

Theo Libregts

Radio Atlantis mond dood gemaakt door Gemeente ‘s-Hertogenbosch

Net voordat Radio Atlantis 30 jaar zou bestaan is ons de das omgedaan door de bureaucratie.
Wat 30 jaar geleden bij oma Wijngaarden in de woonkamer is ontstaan wordt door de Gemeente ’s-Hertogenbosch om zeep geholpen.
Als een dj van het eerste uur vind ik het een nare smaak hebben wat de ambtenaren van de gemeenten ons hebben aangedaan.
Tevens als bestuurslid weet ik precies wat er speelde en gespeeld heeft.
Namelijk bij alle besprekingen ben ik aanwezig geweest een verhuizing die ons door de strot is geduwd.
Berekeningen van de kosten van onze zijde werden van de tafel geveegd want wij waren volgen de ambtenaar (boeren lullen).
Ik kan zelfs spreken van chantage want de woorden van de ambtenaar gonzen nog na in mijn hoofd ( als jullie niet naar boven gaan breken we de muren rond jullie af).
Achteraf hadden we onze poot stijf moeten houden en moeten blijven zitten.
Maar na aandringen van de Gemeente want alles zou vlekkeloos verlopen zijn we vertrokken naar boven.
Met alle ellende van dien.
Ik hoopte dit jaar in april 2010 mijn 30 jarig jubileum te vieren als dj van Radio Atlantis.
Maar nee eerst neemt de gemeente mijn baan af bij Radio Atlantis en nu mijn Hobby.

Ik hoop dat de ambtenaar in kwestie en de rest van het Gemeente bestuur net als heel veel mensen er slapeloze nachten van krijgen.

Want met een eenmalige subsidie was de zender gered geweest.
Maar jullie geven ze liever uit aan:

De Markt
De Parade
Reisjes met Marokkanen
Hostels in woonwijken
Declaraties voor Rombouts
Etc etc etc

Gemeente ’s-Hertogenbosch bedankt.

Marijke Gabriël

Gemeente 's-Hertogenbosch graag wil ik ook even reageren op het feit dat radio Atlantis welhaast gedwongen wordt om de stekkers eruit te trekken ik vraag me af waar jullie in hemelsnaam mee bezig zijn,de ene na de andere Nederlandstalige zender wordt gedwarsboomd en gedwongen om hun activiteiten stop te zetten,terwijl er ontiegelijk veel luisteraars afstemmen op Radio Atlantis en daar ook vaak hun troost uithalen, het Nederlandstalige lied is een erfgoed waar we zuinig op dienen te zijn, ik dacht dat Radio Atlantis zich daar wel in bewezen heeft en het zou niet meer als normaal dienen te zijn dat er gemeentelijke gelden [ lees ons belastinggeld ] mede besteed worden om ons erfgoed in ere te houden, gemeente ...gaat het u om de inkomsten...verdiend u niet genoeg aan een radiostation die zich op alle fronten bewezen heeft en HET VERDIEND...om geholpen te worden...gemeente denk nog maar eens goed na over uw handelen en schaam u diep om een zender die wat NEDERLANDS licht brengt in deze zware tijden...zo heel langzaam de nek om te draaien en monddood te maken...mensen draagt u Atlantis een warm hart toe........DAN LAAT U HET HIER NIET BIJ ZITTEN....

Sjef van der Put

gemeente waar zijn jullie mee bezig jullie hebben al zoveel geld over de balk gegooid denk maar aan de parkeergarage voor miljoenen het is wel het geld die wij alle burgers betalen een zender als radio atlantis willen jullie kapot maken die heel veel doet voor de gemeenschap en alle luisteraars in noord brabant en omstreken. gemeente want radio atlantis moet blijven denkt daar maar eens aan die gooien niets over de balk. van een luisteraar

Frank

nou dat is de zoveelste keer dat ik dit mee maak. Eerst jaren lang problemen met boschtion na vele verhuizingen het laatste was europalaan waar wij onze biezen pakte na lange tijd geen uitzendingen werden gemaakt na 8 maanden konden we terecht bij radio atlantis want die werd legaal.Na een goede start kwam er in 2007 een kink in de uitzendingen wij moesten verhuizen want de gemeente wilden de school uitbreiden. Er werd volop verbouwd zonder na te denken werd de stroom van 220 naar 380 omgezet met nare gevolgen van dien aard kapotte airco;s servers,pc.s en andere apparatuur werd opgeblazen. Atlantis werd met een appel en een ei afgescheept. Door al die ellende werd de inkomsten ook minder er waren ook nog mensen die er eigen geld instaken. Na de verhuizing naar boven weer een verbouwing en weer werd er spullen opgeblazen. Gemeente denk eens na wie is hier schuld aan

Remco

Radio Atlantis is veel meer dan een radiozender alleen. Een aantal jaren geleden heb ik veel ellende meegemaakt. Een soort burn-out. Ik kon nergens terecht tot ik van iemand hoorde dat ik bij Radio Atlantis wat 'dingetjes' kon doen. Ik had immers toch informatica gestudeerd. Bij Radio Atlantis belande ik een warm bad. Gezellig mensen die met veel plezier radio aan het maken waren. Als ik me een keer niet zo goed voelde ging ik er toch heen, wetende dat ik een paar uur later een stuk opgewekter naar huis ging. Ik kon wat aan de website werken en ik ben daar weer helemaal opgebloeid.
Het zou echt zonde zijn als Radio Atlantis ermee stopt. En helemaal als je de redenen hoort. Schandalig gewoon!

Linda van den Broek

Het zal je maar gebeuren, een leven lang vechten en knokken voor je bestaan, en dan kom je terecht in de legale wereld. Je denkt; we doen alles volgens de regels en dan kan ons niks meer gebeuren. Wat blijkt: Die legale wereld gaat schandalig met mensen en regels om. Die legale wereld is niet te vertrouwen en afspraken worden niet nagekomen. Het gevolg: Einde zender, alle investeringen weg en de luisteraars, maar vooral de fans en afhankelijke, hebben niets meer! Wat er nu met Radio Atlantis gebeurt is weer een nieuw schandaal in de Bossche geschiedenis.

Annelies Libregts

Sinds 1980 is Radio Atlantis actief als zender in Den Bosch en omgeving in 2010 zou de zender zijn 30 jarig bestaan vieren. Als trouwe luisteraar werd ik vorig jaar gek van de aantal keren dat de zender weg was. Achteraf blijk dit gekomen te zijn door de verbouwing van het pand. Tijdens de uitzendingen hoorde je dat de muren rondom de dj werden weg gesloopt.
De Poolse sloper die bezig waren konden geen woord Nederlands en gingen gewoon door met slopen de ene kabel naar de ander werd door geknipt met alle gevolgen van dien. Schade aan apparatuur en een hoop frustraties bij de mensen van Atlantis en Het Computerhuis. Maar toch werd er door de DJ de schouders eronder gezet. Eenmaal verhuist dachten de mensen van Atlantis het zal nu wel rustiger worden. Nee het werd nog erger tijdens de vakantie periode vorig jaar heeft Atlantis 4 weken moeten uitzenden met verleng kabels stroom werd uit het hele pand gehaald. Door te saneren door de enige medewerker die 40 uur werkte voor de zender (ingehuurd van de Weener groep) en door zoveel mogelijk de kosten te drukken dachten de mensen dat ze nu wel de boel konden redden. Maar deze zomer was het weer raak weer een verbouwing met de nodige keren stroom storing dus het kaarsje van Atlantis is er wel maar brand zwak. Ik hoop dan ook dat de politieke partijen in onze gemeente nu eens vragen gaan stellen want een zender als Radio Atlantis die zich al 30 jaar inzet voor de Promotie en behoud van het Nederlandstalige product mag niet verdwijnen.
Als het aan mij ligt haal een duit uit het zakje van de pot cultuur en zorg dat Atlantis gewoon kan doorgaan met het vermaken van mensen en het promoten van de artiesten die niet uit Volendam komen
Ander kunnen ze een zender beginnen voor minderheden kan krijg je zo een half miljoen van de staat. Maar voor het Nederlandstalige lied krijg je van de staat niets.
Dus gemeente schaam je diep. Door jullie mag Atlantis niet ........

John

Stroom uitval is een kwestie van aggregaat huren , en die heb je hele goede , zelfs muisstil. Gemeente had die in kunnen zetten toch?
Wacht , schreeuw effe dat je er een daklozen kiet annex , herohoeren annex , vluchtelingen verblijf wilt inrichten , heb je maandag spanning.

Jan Vugs

Volgens mij is het heel simpel op te lossen.
Als de burgervader dit op zijn onkostennota zet kunnen alle kosten vergoed worden.
Heel simpel.........................
Gemeente schaam je diep

Lex van Grinsven

Ik heb van nabij meegemaakt hoe hard iedereen van ATLANTIS kei en keihard gewerkt heeft om de zender op een legale manier te laten bestaan. Het eerste jaar liep dit fantastisch; maar nadat de Gemeente besloot dat er verhuisd moest worden in hetzelfde gebouw aan de Gestelseweg naar de eerste verdieping zijn er rondom de verhuizing zoveel zaken fout gegaan dat de adverteerders geen vertrouwen meer hadden in de continuïteit van uitzending. En als je alles moet betalen uit advertentiegelden heb je dan een probleem. ik hoop dat de gemeente alsnog over de brug komt met wat schadevergoeding of op een andere manier wil helpen. Het zou zo jammer zijn dat deze zender van de kabel en van het internet zou moeten.

Frank Zwagerman

Een collega van mij is al jaren deejay bij Radio Atlantis. Toen hij mij afgelopen week vertelde wat er daar allemaal gebeurt is werd ik laaiend. De zender is eerst 19 jaar bezig geweest om legaal uit te mogen zenden en vervolgens is een prachtig bedrijf opgericht die hun sociale en maatschappelijke functie uit de piratentijd voortzette. Dit ging gepaard met zeven dagen in de week kei hard werken en zonder enige verdiensten voor iemand binnen de organisatie, om zodoende de jaarlijkse kosten te kunnen betalen. Dan komt de Gemeentelijke verhuurder in actie met stroomuitval, vervuiling met tot gevolg tienduizenden euro’s schade. De medewerkers die eigenlijk commercieel moeten denken, zijn 90% van hun tijd bezig met het oplossen van de problemen, veroorzaakt door de Gemeente. Nu is de ellende weer opnieuw begonnen en de Gemeente lost het allemaal met de letter der wet op, zeggen ze. Maar de gevolgen van hun actie maken een einde aan bijna 30 jaar radio voor Den Bosch en omgeving.
Achteraf hadden ze beter piraat kunnen blijven, want de bureaucratie en de daarbij gepaard gaande “witten boorden” criminaliteit hebben meer aangericht dan in 25 jaar illegaal uitzenden. Diezelfde gemeente moet nu maar zorgen dat de zender zonder enige hinder zijn taak kan blijven vervullen!

Glenn

Het zal toch niet waar wezen dat de gemeente dit station de nek omdraait waar de hele gemeente achter stond toen ze een vergunning kregen. Als ik het goed heb gelezen in het BD weet de gemeente niet dat er een verbouwing in het pand word gedaan het is toch van de gekke dat er steeds de stroom uit valt.

Wanda

goede middag
dit is echt schandalig dat de gemeente niet helpt .maar tuurlijk niet dan kan rombouts niet meer uit eten uit die potjes die de gemeente had ,
als ze nu eens minder geld aan onzin uit gaven en iets gewoon meer deden voor de Bosschenaren. tenslotte atlantis draait toch ook voor rombouts maar hij is te druk met hintham bezig daar die beveiliging kost toch ook geld en waar voor . of rombouts heb je andere plannen met de plek waar atlantis zit komt daar ook een drugs opvang ???
nou atlantis open een rekening maar die bekend aan de Bosschenaren en zeker dat we allemaal wel steunen

Wilma

Ik wil even reageren. Wat jammer dat de gemeente dit niet ondersteunt er zijn zo veel vrijwilligers en gepensioneerden mens die even een activiteit zoeken onder het dak van radio atlantis het is zo jammer om deze mens achter de geraniums voor het raam te zetten zo konden ze even toch weg van huis maar ja de gemeenten Den Bosch denk hier toch anders over. Radio Atlantis ik wens je toch veel sterkte toe en hoop dat de gemeente hier toch anders over nadenken.

Kees

De gemeente steekt liever geld in de moslim wereld en in de hostels en voor de normale mens wordt alles afgepakt. En in het Boschtion gebeuren die zijn al meerdere malen over de kop gegaan en waar het nu ook weer op af gaat. Door de eigen schuld maar ja daar pompen ze straks weer veel geld in ik denk dat dit vriendjes zijn van de Heer Rombouts en het CDA (de criminelen organisatie van nederland). Radio Atlantis gaat over de kop door de gemeente Den Bosch. Gemeente Den Bosch maakt meer kapot dan de inwoners lief is. Bedankt Raad.

Dennis van Roozendaal

het zou zo zonde zijn als radio atlantis uit de lucht gaat.
een radio zender dat al zo lang vecht voor de nederlandstalige muziek.
en dat al zo lang mensen blij maakt met deze muziek.
de vrijwilligers die zich dag in dag uit weer inzetten om leuke progamma's te maken en de het niet voor het geld doen zoals andere zenders die in de ether draaien om heel veel geld te verdienen en heel de etherband voor zich zelf willen hebben. want dat is een schande.
radio atlantis ik hoop dat jullie doorgaan met de zender en het zou fantastisch zijn als jullie ook nog lokale omroep zouden worden van den bosch, want dan krijgt den bosch eindelijk een fatsoenlijke zender

Patrick Marcé

Heeeeeey beste mensen en luisteraars en dj''s vrijwilligers van radio atlantis. Mijn naam is Patrick Marce en ik ben dan sinds 14 jan een dj van en voor 100% dj van radio atlantis ik elf zit al 16 jaar in het vak van radio maken en ik vind het onbegrijpelijk dat ze zo'n goede en dat meen ik oprecht radio zender uit de lucht te halen ze nemen de mensen het hollandse lied weg de, medewerkers hun hobby af en tevens bij wie moet je dan zijn voor het nederlandse lied waar tenslotte waar ik het meest van hoor waar elke nederlander van geniet ze pakken niet alleen de radio zender af maar ook diverse regio artiesten die niet meer gepromoot kunnen worden het is gewoon een een schandalige zaken wij als medewerkers van radio atlantis betreuren het gewoon en laten we het beste van maken maar ik zelf heb er geen goed woord voor over die gemeente den bosch ze kunnen voor mij de ....... in zakken en dat is waar en ik hoe er over denk en verder wens ik radio en me zelf de luisteraars vrijwilligers het allerbeste toe en mensen kom op. groetjes van een dj die er geen genoeg van kan krijgen om mensen blij te maken patrick marceMichel Pieters

Hoi beste mensen,
wederom laat de politiek zien dat we in een echte democratie leven (laat me niet lachen).
Hostels worden je door de strot geduwd, de markt moest weeeeer eens verbouwd worden(zeker weer naar het idee van Mevr. Gali of zoiets) een prachtig parkeerterrein onder de grond en er zijn nog wel meer van dit soort prestige projectjes boven de tafel te krijgen.Miljoenen down the drain maar ja gewoon de belastingen omhoog.
Radio Atlantis mag naar de verdommenis geholpen worden, daar is geen geld (meer) voor. Ja je zou ook eens naar het stemvee luisteren. Beste mensen van Radio Atlantis, veel sterkte in jullie strijd. En wie weet schrikt er ergens een "goeie ambtenaar"wakker.

Groetjes,

Michel.
           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch