Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

van een verslaggever

Vrijdag 18 juni 2004 - Oss - De radiopiraat Palee in Oss is dinsdagmorgen na een korte periode van uitzenden weer eens opgerold. Medewerkers van de Osse radiopiraat verzorgden sinds afgelopen zondag weer radio-uitzendingen. Daar kwam door een actie van de radio controle dienst van het Agentschap Telecom, met hulp van politie Maasland, na drie dagen alweer snel een einde aan.

Volgens een woordvoerder van Palee zijn zo’n twintig dj’s en andere medewerkers van de piraat zondag weer begonnen met het uitzenden van het Nederlandse levenslied. Dat gebeurde, aldus de woordvoerder, min of meer uit frustratie vanwege het feit dat de Rijksdienst voor Radiocommunicatie de aanvraag voor een officiële FM-zendfrequentie vorige week heeft afgewezen. „Iedereen die actief is bij Palee ziet en hoort dat de piraat in een grote behoefte voorziet. Zij willen dat niet verloren laten gaan.“

De twintig medewerkers zijn op eigen initiatief vanuit Oijen weer de lucht in gegaan. En er was meteen weer een vaste schare luisteraars, aldus de Palee-woordvoerder.

Zendapparatuur
Dat duurde tot dinsdagmorgen. Bij de inval van dinsdag werd alle zendapparatuur meegenomen. Ook werd er proces-verbaal opgemaakt. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Palee spant een rechtszaak aan tegen het besluit van de Rijksdienst voor Radiocommunicatie om de piraat geen legale zendmachtiging te verlenen. De rechtszaak daarover dient bij de rechtbank in Rotterdam. Wanneer is nog onduidelijk. „Maar we blijven proberen een legale status te krijgen. We merken dat veel mensen onze uitzendingen op prijs stellen“, aldus de Palee-woordvoerder.

Radio Palee werd in februari van dit jaar ook al uit de lucht gehaald.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch