Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Als Radio Atlantis straks vanaf 1 januari 2006 te beluisteren is op de kabel in Noord Brabant, zullen wekelijks interviews te horen zijn met artiesten van het Nederlandstalige lied. Tot die tijd zullen de fans en luisteraars het moeten doen met de vernieuwde website, waarop Radio Atlantis dan ook binnenkort wereldwijd is te beluisteren, via het internet. In de serie interviews zullen vele populaire artiesten aan bod komen en zal er een nieuw beeld ontstaan van deze personen. Hieronder het eerste vraaggesprek met de populaire en geliefde zanger Antonio, uit het Utrechtse Veenendaal.

Wil je nog iets kwijt voordat je aan dit interview begint?

Nee hoor laat maar komen die vragen!

Wat is de voornaamste reden dat je bent gaan zingen en optreden?

Omdat ik als kind het al leuk vond om te zingen en voor mij is het soms ook een soort uitlaatklep. Ik kan er best veel in kwijt én ik kan er nu ook mijn werk van maken, dat is helemaal super.

Had je een voorbeeld?

Ja, best veel wel eigenlijk; Willie Alberti , Andre Hazes en de Zangeres Zonder Naam.
Maar het leukste is eigenlijk nu, als ik in het land moet gaan werken, dat er mensen zijn die zeggen je bent een beetje als een voorbeeld voor me, dat is echt een eer als ze dat zeggen

Je staat in een zaal te zingen en er zijn weinig mensen en de aandacht is nihil, wat gaat er dan door je heen?

Dat is niet leuk natuurlijk, dat geeft je wel een raar gevoel van; net dat je iets niet goed doet of zo. Vinden ze je liedjes niet mooi? Maar omdat op te lossen, stap ik lekker de zaal in, ga op een tafel tussen de mensen staan en zing dan; "Maak me gek gooi je haar los"! Reken er dan maar op dat je dan wel aandacht krijgt! (Antonio lacht)

Bewaar je alles wat er over jou in de media verschijnt?

Ja, bijna wel. Ik probeer zoveel mogelijk te verzamelen. Want ik vind dat leuk, of het goed of fout is, maakt niet uit, ik bewaar het.

Wat vindt je van het verdwijnen van de etherpiraten?

Heel erg, dat was en is voor ons heel erg belangrijk. Die mensen gaven je de kans om toch je CD 'tje te laten horen aan de mensen. En daar hebben heel wat zangers en zangeressen toch hun bekendheid mee verkregen. Het is jammer dat ze er bijna niet meer zijn.

Hoe denk je over de vervangers zoals Radio Atlantis, Het Gelders geluid en Radio NL?

Fantastisch natuurlijk! Ik hoop dat er steeds meer van dit soort zenders gaan komen, want als radio 2 en 3 of andere stations het niet willen draaien dan kan je daar terecht! Dus ik zou zeggen, ga zo door, hoe meer hoe beter.

Met zoveel aandacht is het moeilijk om jezelf te blijven. Probeer je dat toch?

Nee hoor, helemaal niet moeilijk! Ik vind het juist leuk al die aandacht, het hoort er bij, als je het juist niet krijgt heb je een probleem. Ik vind van me zelf dat ik altijd mezelf ben, op het podium of in de zaal, dat maakt niets uit.

Veel zangers zijn inmiddels legendes en hadden vroeger vele hits! Koos Alberts, Jacques Herb en Bonnie Sint Claire en nog vele anderen. Vreemd dat het ze niet meer lukt een nieuwe hit te scoren. Weet je waar dat aan ligt?

Ik denk omdat er geen piraten meer zijn door het hele land zodat de nieuwe hits gewoon niet worden gehoord en geen kans krijgen. Ze zijn nu afhankelijk van zenders die het niet hebben op het Hollandse lied, helaas.

Je hebt een bijzondere band met Frans Bauer? Vertel eens kort hoe dit kwam?

Nou dat is zo gekomen: Frans is ooit bij ons aan de deur gekomen met zijn eerst album; "Op weg naar het geluk". Toen ik begon met zingen en mijn eerst album mocht op gaan nemen, was dat al heel wat voor me natuurlijk. Toen dacht ik als ik mijn eerste album af heb dan ga ik bij hem aan de deur! Hij hoefde het dan niet te kopen en ik vond het wel een leuke idee. Ik had toen een afspraak gemaakt en het mocht maar een uurtje duren. Maar eenmaal bij Frans aangekomen gaf ik hem CD en hij vroeg wat ik wilde drinken. Later heeft ie de CD beluistert in zijn eigen studio, we hebben zelf gezongen en ik heb hele goeie tips gekregen! Het was erg leuk!

Het is nu augustus 2005. Wat is vanaf hier je carrière planning? Komt er weer iets nieuws en wat zijn je verwachtingen?

Ja zeker, er komt een nieuwe single aan; "Maria mi Amore", eind Augustus komt deze uit en rond oktober of november komt er een nieuw album aan en een nieuwe DVD van het album! Ook spelen er nog wat extra dingen waar ik nog even niets over kan zeggen. Ben nu druk met het album, dat gaat een heel gezellig album worden! (enthousiast!) Bijna alle nummers worden geschreven door door Manfred Jongenelis.

Wat is je mening over het gegeven dat tegenwoordig iedereen denkt dat hij zanger of zangeres is? Raakt de markt niet verzadigd?

Ja, een beetje wel. Ik denk dat het publiek er wel door heen kijkt wat wel een artiest is of wat meer een lolletje is, maar zingen is leuk en het is fijn om te doen, dus ik wens zelf iedereen er heel veel geluk mee.

Heb je nog een tip voor ons of voor de lezers van de site? Welke artiest van het Nederlandse lied gaat in 2006 landelijk doorbreken?

Nou, ik denk dat Jannes het best zou kunnen gaan maken nu hij bij SBS wekelijks te zien is. Maar je weet het nooit er kan iemand zijn met een super liedje die in eens aan de top komt. Ik denk ook wel dat René Schuurmans een kans heeft.

Heb je nog een laatste boodschap voor je fans?

Ja, dat ik nu een fanclub heb! Die kunnen ze vinden op www.antoniofanpagina.nl dus jullie kunnen allemaal lid worden! Maar wat ik helemaal leuk vind is dat er altijd fans zijn als ik ergens moet optreden. Je ziet ze al staan met cadeaus of bloemen en dat geeft een goed gevoel!! Daarom allemaal bedankt voor de mooi dingen die ik heb gekregen bij de DVD presentatie in Engelen en in Enschede!

Verder wil ik nog kwijt dat ik het erg leuk vond om deze vragen te beantwoorden! Als er iets veranderd wordt, moet ik contact op nemen met mijn advocaat, anders komen er problemen.... (Antonio lacht)

Veel liefs Antonio

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch