Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

20-jarig jubileum Silvia Swart

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op maandag 5 oktober 2015 om 13:47

Den Bosch - 5 oktober 2015 - Als dochter van platenkoning JB Swart is Silvia opgegroeid met, hoe kan het anders, piratenmuziek. Haar ouders hebben al ruim 40 jaar een platenzaak in Valthermond en wekelijks staan ze met een kraam op de Weerselo Markt. Men verkoopt voornamelijk Nederlands- en Duitstalige muziek. Haar ouders zijn tevens producent en hebben diverse verzamel cd’s uitgebracht, o.a. van Telstar.

In 1995 nam Silvia haar allereerste liedje “Bandieten Johnny” op. Deze werd geplaatst op de verzamel cd Originele Piratenhits deel 27. In totaal bestaat deze serie uit 60 cd’s. Silvia besloot vervolgens een band te zoeken en haar eerste optreden verzorgde ze samen met ‘De Stemmingmakers’. Daarna heeft vanaf  1997 vijf jaar deel uitgemaakt van een stemmingsorkest genaamd: 'The Greenlights'. Ze hebben onder die naam ook een single uitgebracht waarmee ze een tv optreden bij Veronica Call tv hadden.

In 2003 is Silvia als solo-zangeres begonnen. De reden waarom ze voornamelijk Nederlandstalige muziek zing is omdat ze het gezellige muziek vindt die een ieder mee kan zingen. Maar ze heeft ook Engelstalige nummers (country, top 100) & Duitstalig in haar repertoire, waardoor ze allround is. Op deel 50 van de Originele Piratenhits serie staat ze samen met haar broer Peter, die helaas in februari 2003 op 19 jarige leeftijd als gevolg van een ongeval is overleden. Ze hadden ter gelegenheid van de 50 jarige verjaardag van hun vader het lied  'Niemand laat zijn eigen kind alleen' opgenomen.

Silvia heeft orgel- en gitaarlessen gehad, mocht in haar jeugd altijd al graag op de voorgrond staan en deed mee aan diverse playback en soundmixshows . Ze is heel ritmegevoelig wat ook goed te zien is bij haar shows/optredens. Ze wordt  dan ook wel podiumbeest genoemd. Silvia heeft ruim 110 liedjes op haar naam staan en daarnaast ca 175 tunes voor o.a. legale/illegale Radio(piraten)stations en verenigingen gemaakt. Ook zijn er 4 albums gelanceerd.

In 2007 bracht JB Swart Silvia’s eerste vinyl single uit met de titel: T’rug naar jou. Deze single werd zo goed ontvangen dat er binnen een week 750 stuks over de toonbank gingen. Inmiddels zijn er al 10 vinyl singles van Silvia op de markt. ‘Droom van werkelijkheid’ bracht Silvia landelijke bekendheid d.m.v. een top 100 notering. Diverse TV-Radio interviews o.a. bij 3fm (Giel Beelen) en Paul de Leeuw. De Nieuwe Revu schreef een leuke recensie ‘Song van de week’ waarin stond dat de originele melodie van Amy Mc Donalds – This is the life afkomstig is en dat Silvia meer life in haar liedje had dan dat Amy ooit kon bezingen.Andere hoogtepunten uit Silvia’s zangcarrière zijn o.a. ‘De Mega/Giga piratenfestijnen’, ‘De Regiotap’, ‘Sterrenpalet’, ‘Hart voor Muziek (Radio)’, ‘Regionale RTV omroepen’, ‘Muziekmenu’, ‘Hart voor muziek’, ‘RADIONL, TV Oranje zomertoer’, ‘Roadshows Radio Continu’, ‘Simone fm Roadshows’, Tros Sterrenstraat en  ‘Slag om het piratenfestijn Gelredome’.

In augustus 2008 sloot Silvia zich aan bij Artiestenburo Henk Roelofs Entertainment in Emmen waarbij in 2009 ‘Van ’s morgens tot ’s avonds’ uit kwam. Daarna volgde al gauw het zomerlied ‘Laat me leven’ en in oktober 2010 ‘Power Party Polka’ die in Belgie tevens heel goed ontvangen werd. Na het nieuwjaarslied: ‘’n Nieuw jaar ’n nieuw geluk’ kwam de single ‘Hey jij, ja (hey ja)’ waarvan de bijbehorende clip op Ibiza gefilmd is, het duet ‘De weg naar geluk’ met Henk Wijngaard wat de meest aangevraagde plaat bij RADIONL was. In dezelfde stijl volgde het nummer “Nog één nacht van jou”. Daarin was Henk Wijngaard ook als koor en tweede stem te horen.  Beide singles waaraan Henk Wijngaard zijn medewerking verleende, zijn geschreven door Dick van Altena.

In januari 2013 lanceerde  Silvia haar  single ‘Ik wil jou’ die eigenlijk in 2010 al op de planken lag. Omdat Silvia met een vrolijke (meezing) single wilde komen, waarmee ze het publiek in de feeststemming krijgt, werd deze plaat eerst opzij gezet. Het is een poosje rustig rondom Silvia geweest, omdat haar opnamestudio Terry West Productions een tijdje uit de running was d.m.v. het overlijden van Joly West. In de tussentijd bracht Silvia een single uit van een liedje getiteld: ‘Geef me liefde vannacht’ afkomstig van het album ‘Droom van werkelijkheid’ In september 2014 beviel Silvia van haar jongste zoon Randy. In juni 2015 trouwde ze met haar jeugdliefde Lammert Kuiper en kwam tevens haar single ‘Alles is over’uit. Een nieuwe single is inmiddels in de maak, een album ligt in de planning.

Bron: TV Oranje Shownieuws 
Afbeelding: www.silviaswart.nl

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch