Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Atlantis niet, ex-Boschtion medewerkers wel

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op vrijdag 11 september 2015 om 11:06

Den Bosch - 11 september 2015 - Tijdens een bijeenkomst op woensdagmiddag hebben de burgemeester en wethouder hun voorkeur voor de lokale omroep uitgesproken. Hun voorkeur gaat uit naar RTV Dieze, dat is een combinatie van de lokale omroep Maasdonk en ex-Boschtion medewerkers.

Op dinsdag 13 oktober zal de gemeenteraad haar uiteindelijke besluit over de opvolger van het opgeheven Boschtion nemen. De gemeente adviseert het Commissariaat voor de Media. Die neemt het uiteindelijke besluit.

Door de voorlopige keuze voor de zender uit Nuland, kiest de Bossche politiek opnieuw voor een doorstart van ex-Boschtion medewerkers, die al vier maal failliet zijn gegaan. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door het Commissariaat voor de Media.

Over Atlantis lokaal werd in de plannen van de ambtenaren, bestemd voor de gemeente raad, andere informatie beschreven dan dat het stichtingsbestuur had ingediend. Atlantis had duidelijke zelfstandige radio en televisie plannen, maar de ambtenaar beschreef dat er een contract met een derde partij was, terwijl dit niet op de feiten is berust.

In de plannen schrijft RTV Dieze onder andere dat het maar zes uur radio per dag gaat maken, mochten deze plannen werkelijkheid worden dan gaat de zender hiermee terug naar de jaren ’80.

Redactie: Radio Atlantis

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch