Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Standpunten stichting Atlantis Lokaal

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op donderdag 7 mei 2015 om 12:28

Wij staan altijd open voor bruikbare samenwerking in de regio, maar leggen onze prioriteit in de samenwerking met lokale partijen uit de Gemeente ’s-Hertogenbosch. Door ons grote netwerk kunnen we een vruchtbare samenwerking aangaan met vele bekende en ook nieuwe partijen. Momenteel hebben we concrete afspraken (en zijn we nog in gesprek)met het Media Leerpark, Brabant Marketing, nieuwssite Dag Den Bosch (vervolg gesprek in mei). Met het Media Leerpark hebben wij in het verleden al een goede samenwerking gehad.

Samenwerking
Met Divers, Humanitas, Stichting sport promotie, VVV, Hartje Den Bosch en andere belangen- en sport- verenigingen in de gemeente ’s-Hertogenbosch, hebben wij al jaren communicatieprojecten. Met bijna alle sportverenigingen en vele niet sport gerelateerde organisaties hebben wij al geruime tijd een relatie.

Ook staan wij welwillend tegenover een efficiënte samenwerking met de ROS, AVULO, HTR Heusden, Lokaal 7 Sint Michielsgestel. Deze zullen wij benaderen op het moment dat we de vergunning hebben verkregen. Met een omroep, zoals bijvoorbeeld DTV Oss, zullen wij in eerste instantie geen samenwerking aangaan, omdat dit niet van lokaal belang is. Mochten regionale belangen in de toekomst relevant worden, dan zijn wij bereid om daarover in gesprek te gaan.

Wij vinden het belangrijk om via onze media informatie te communiceren vanuit het bestuur van de Gemeente ’s-Hertogenbosch.

Faciliteiten
Onze eigen huisvesting en middelen om uit te zenden, kunnen prima in combinatie met het Media Leerpark leiden tot een zeer goede facilitaire voorziening voor de lokale omroep. In principe is dit gedeelte nu al ingevuld, middels al gemaakte afspraken. Door deze goede voorzieningen hebben wij ook de mogelijkheid om binnen korte tijd met alle media de communicatie te starten.

Radio Atlantis
Het radiolandschap is verandert de laatste decennia. Elke liefhebber, van een bepaalde muzieksoort, kan aan zijn trekken komen via verschillende media. Qua muziek is het dan ook niet noodzakelijk of wenselijk om deze speciale groepen te gaan bedienen. Wij kiezen daarom voor een 24 uurs nieuwszender met als dagprogrammering en muzikale omlijsting “familie muziek”, in de avonduren zullen de doelgroepen, mede benoemd door het Programma Bepalend Orgaan, van andere muzieksoorten worden voorzien. Ook hier lopen, net als bij de andere media, nieuws, sport, agenda en weer als een rode draad door de programmering heen. Ook worden er onder andere sportwedstrijden van clubs uit de Gemeente ’s-Hertogenbosch live gevolgd.

Hertogstad Televisie
Per jaar willen we onze programma’s uitbreiden en verbeteren. We starten met een dagelijks nieuwsprogramma, waar in de actualiteiten van nieuws, agenda, sport en weer worden weergegeven. Daarnaast zijn we al bezig met vele themaprogramma’s, die dieper op het nieuws en de bewoners ingaan. Denk dan aan een portret, waarin we mensen uit de Gemeente volgen in hun dagelijkse werkzaamheden, of een nieuwsitem en zijn ruimere achtergrond.  Ook politici vertellen in een programma over hun wensen, ambities en toekomstvisie voor de Gemeente. Ook gaat de jeugd uit onze regio zelf programma’s bedenken en regisseren, maar ook presenteren. Aansprekende evenementen, maar ook sportwedstrijden, zullen worden uitgezonden. De kabelkrant gaat dienen als nieuwsvoorziening, maar vooral als medium van belangrijke informatie voor de Gemeente, zoals bereikbaarheid, voorzieningen en andere communicatie vanuit het Gemeente Bestuur. Ook brengt de kabelkrant de hele lokale omroep in crossmedia samen.

Internet
Momenteel zijn we bezig met de ontwerpen van onze vernieuwde websites. De basis website Atlantis Lokaal wordt de website voor de vergunninghouder, met alle informatie over bestuur, beleid en regelgeving. Deze website verwijst met links naar de verschillende websites van Radio Atlantis, Hertogstad Televisie, nieuws-web en alle bijbehorende sociale media. Via het World wide web zullen alle media verbonden worden en de communicatie van nieuws, TV en radio worden verspreid. Het eigen YouTube kanaal zal een belangrijke schakel worden in het totale bereik.

Financiën
Onze stichting werkt met een strakke begroting, waarbij vaste kosten waar mogelijk vermeden worden en variabele kosten de voorkeur hebben. De vaste verplichte kosten, zoals BUMA, huur, personeel, worden buiten de radio, tv en internet begroting gelaten. Onze basisinkomsten bestaan uit subsidie en reclame-inkomsten. Een begroting is inmiddels een feit.

Organisatie
Wij gaan het drie mans bestuur van de stichting uitbreiden met minimaal twee leden. Verschillende kandidaten zijn er al. De voorkeur gaat uit naar een bestuurslid televisie & radio zaken, een bestuurslid beleid, redactie en journalistiek. Naast de vele bestaande en nieuwe vrijwilligers, is er grote ondersteuning van Het Media Leerpark (van Maerlant) en studenten van het Willem I college en omliggende ROC’s. Deze worden begeleid en ondersteund door een (betaalde) hoofdredacteur radio en televisie, een redactioneel medewerker en een Marketing & communicatie medewerker. Op radio en televisie gebied hebben we genoeg kennis in huis, maar we krijgen extra ondersteuning van verschillende ervaren televisiemakers uit onze Gemeente. In verhouding tot ons budget gaan we de professionaliteit uitbreiden.

Draagvlak & Gunfactor
Atlantis is naast erg bekend, ook geliefd in de Gemeente ’s-Hertogenbosch. De omroep staat bekend als integer, stabiel en is nimmer negatief in het nieuws geweest. Deze populariteit dankt men aan de meer dan 35 jaar oude filosofie en het gevoerde beleid in deze jaren. Ook is hierdoor de drempel laag, om samenwerking met ons aan te gaan. Ons grote netwerk is de laatste tijd erg enthousiast over onze plannen en uit vele hoeken is ons al steun aangeboden.

Bereik
De beleidsbepalers van Atlantis Lokaal staan midden in de samenleving van de Gemeente ’s-Hertogenbosch. Ze weten precies wat er leeft en waar de behoefte aan nieuws van de bevolking uit bestaat. Er zijn connecties met alle lagen van de bevolking, bedrijfsleven, sport en andere verenigingen, sociale organisaties en goede doelen. Met vele hiervan heeft Atlantis al een jarenlange samenwerking lopen. Gekscherend noemen we ons zelf vaak “een lopend marktonderzoek”, omdat we zoveel signalen vanuit de bevolking opvangen en zo een goed beeld hebben van wat er leeft.

Nieuwsvoorziening
Atlantis gelooft in een succesvolle dagelijkse actuele en objectieve nieuwsvoorziening in onze gemeente. We zijn in staat om het juiste nieuws qua doelgroep te selecteren en deze ook effectief te communiceren.

Om de nieuwsvoorziening uit te breiden, zijn we al in gesprek met dagdenbosch.nl, maar ook andere non-profit nieuws media uit de gemeente gaan we benaderen. We zien hierin een goede aanvulling op onze radio, televisie en kabelkrant redactie.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch