Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Dukes nemen waardig afscheid van oud onderkomen

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op woensdag 5 februari 2014 om 13:39

In een tamelijk eenzijdige wedstrijd ontdeden The Dukes zich afgelopen zondag tamelijk eenvoudig van RC ’t Gooi. Al binnen twee minuten kwamen The Dukes op voorsprong, bij rust was het bonuspunt binnen, en na tachtig minuten, nadat de rode storm uitgeraasd was, stond er een indrukwekkende 47-0 op het scorebord.

Aanvankelijk zou vorige week de laatste thuiswedstrijd vanuit het oude clubhuis zijn, maar de weersomstandigheden en de matige kwaliteit van het veld brachten daar verandering in; de omkeerregeling trad in werking, en de wedstrijd werd in Den Bosch gespeeld. Nu was het echt de laatste keer dat we afscheid mochten nemen van kleedkamer 1, een klein hokje dat, ondanks de komst van het kunstgrasveld afgelopen oktober, nog altijd een doordringende modderlucht herbergt.

En het werd een waardig afscheid. Voordat de meeste supporters hun plekje langs de zijlijn goed en wel gevonden hadden, had Diede Brekelmans de eerste punten al op het bord gezet: na een onderschepte pass had hij een vrije loop richting de tryline. Binnen een minuut was het al 7-0, nadat Maarten van Osch eenvoudig de try converteerde.

Waar de Bossche rugbyers tot op het bot gemotiveerd op het veld stonden, leken hun collega’s van ’t Gooi last te hebben van een collectieve offday. Er ging nauwelijks dreiging uit van de ploeg, en verdedigend liet men ook wat steken vallen. The Dukes maakten er handig gebruik van, en door try’s van Caro Bakker, Nicky Verhoeven en Glenn Boelens en een penalty kick van Maarten van Osch stond het bij rust al 25-0.

De tweede helft had ongeveer hetzelfde spelbeeld: The Dukes vielen aan, ’t Gooi beperkte zich tot het tegenhouden van de rode furie. En het resultaat was ongeveer hetzelfde. Try’s van wederom Nicky Verhoeven, Gerard Viguurs en Norbecio Mambo. Doordat Diede Brekelmans – die de kicking dutiin de tweede helft overnam – er twee converteerde en ook nog een penalty tussen palen door ramde, was de einduitslag 47-0 in het voordeel van rood-goud.

Daardoor nemen The Dukes de vierde plaats in de Kampioenspoule over van Castricum, dat ten onder ging tegen Den Haag. Hilversum versloeg DIOK met 34-22, waardoor The Dukes volgende week de aansluiting met de top twee van Nederland zou kunnen hervinden. ’t Gooi lijkt reeds op een onoverbrugbare achterstand te staan en ook voor Castricum lijkt het erg lastig te worden dit seizoen nog iets te bereiken.

Volgende week wordt het nieuwe clubhuis, dat velen van u langzaam uit de grond hebben zien verrijzen, officieel in gebruik genomen na de wedstrijd met Den Haag. Deze zaterdag komt er dan toch een einde aan een periode van vele decennia in het oude onderkomen, waarin jongens kerels  zijn geworden, waarin vriendschappen gesmeed zijn en waarin in 2008 het meest succesvolle jaar van de club is gevierd. Vanaf volgende week begint er een nieuw tijdperk, waarin we alleen maar op meer van hetzelfde kunnen hopen. Maar dan met douches waar wel warm water uit stroomt.



Bron: dukesrugby.nl

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch