SPM Shoeters doet zichzelf te kort in Groningen

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op woensdag 15 januari 2014 om 12:13

Uiteindelijk werd er met duidelijke cijfers (85-69) verloren in Groningen, maar zo kansloos als de uitslag doet vermoeden, was SPM Shoeters helemaal niet in Martiniplaza.

Tai Wesley kreeg in de eerste helft in amper twee minuten speeltijd drie persoonlijke fouten, maar ook zonder de topscorer hadden de Bosschenaren het initiatief. De bal ging soepel rond en dat leverde vaak een open schutter op. Halverwege schoot SPM Shoeters acht op veertien driepuntspogingen raak, wat resulteerde in een 37-42 ruststand.

De tweede helft gaf echter een heel ander beeld. GasTerra Flames opende met een 12-1 run, nam de leiding over om die vervolgens nooit meer af te staan. “Ze hebben ons goed uit de aanval geduwd, daardoor kwamen we niet aan scoren toe”, zei Ralf de Pagter tegen SPM Shoeters TV over de tweede helft. “Ze maken ook 24 punten in het derde kwart, dat is veel te veel.”

Komende zaterdag speelt SPM Shoeters een uitwedstrijd in Rotterdam.