Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Asbest gevonden in voormalige studio van Atlantis ...

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op woensdag 31 augustus 2011 om 13:04

In de voormalige studio van Radio Atlantis, waar nu ondere andere een school is gevestigd, is asbest gevonden. Atlantis moest vanwege de uitbreiding van de school (zie Geschiedenis Atlantis 2009-2010) de studio verlaten. Tijdens de verbouwingen heeft Radio Atlantis diverse malen aangegeven aan de Gemeentelijke verhuurder dat er asbest aanwezig was. Hier werd echter geen actie op ondernomen. Momenteel is het gebouw aan de Bilderdijkstraat en Gestelseweg in 's-Hertogenbosch gesloten. Zie artikelen hieronder:

Leerlingen dependance noodgedwongen week extra vrij

Brabants Dagblad 30 augustus 2011 - Een dependance van het Van Maerlant College aan de Bilderdijkstraat is gesloten vanwege de aanwezigheid van asbest. De ruim tweehonderd leerlingen van de dependance van Van Maerlant aan de Bilderdijkstraat in Den Bosch, hebben onverwacht een week langer vrij. In het verzamelgebouw waarin zij les krijgen is is asbest aangetroffen. Pas volgende week is vervangende ruimte beschikbaar in een pand aan de Seringenstraat in Den Bosch.

De gemeente heeft het gebouw aan de Bilderdijkstraat maandag gesloten omdat asbestresten zijn aangetroffen in de gangen en de trappenhal van het pand. Het gaat om het hogere deel van het gebouw op de hoek Gestelseweg en Bilderdijkstraat. In de achtergelegen laagbouw is niets aangetroffen.

Ook Computerhuis Gestelsebuurt, stichting Marokkaanse Jongeren in s-Hertogenbosch (SMJH) en Klokkenmakersgroep 's-Hertogenbosch maken er gebruik van het pand. De school kan vanaf volgende week terecht in een gebouw aan de Seringenstraat. Donderdagavond is daar ook een infoavond voor ouders van de leerlingen

Verzamelgebouw Bilderdijkstraat sluit tijdelijk

's-Hertogenbosch 30 augustus 2011 -  Het gemeentebestuur heeft in de afgelopen zomermaanden een verkennend onderzoek laten uitvoeren naar mogelijke aanwezigheid van asbest in gemeentelijke panden(ruim 40) van vóór 1993. Afgelopen maandag zijn de eerste resultaten ontvangen van het extern onderzoeksbureau. In het verzamelgebouw aan de Bilderdijkstraat, één van de 40 panden, zijn asbeststoffen aangetroffen in de gangen en de trappenhal van het pand. Het gebouw is een schooldependance van het Van Maerlant met in totaal ruim 200 vmbo-leerlingen. Daarnaast maken Computerhuis Gestelsebuurt, stichting Marokkaanse Jongeren in s-Hertogenbosch (SMJH) en Klokkenmakersgroep ‘s-Hertogenbosch gebruik van het gebouw.

Hoewel de resultaten van het onderzoek nog nader geanalyseerd moeten worden, is afgelopen maandag besloten het pand te sluiten voor alle gebruikers. De ouders/verzorgers van de leerlingen zijn dinsdagmorgen op de eerste schooldag, per brief geïnformeerd over de tijdelijke sluiting van het pand. In overleg met het schoolbestuur biedt de gemeente een tijdelijk vervangend schoolgebouw aan. Vanaf maandag 5 september kunnen de leerlingen gebruik maken van het pand aan de Seringenstraat 27.

Momenteel worden de resultaten van het verkennend onderzoek nader geanalyseerd en is advies gevraagd aan de GGD. De uitkomsten van de adviezen worden nog deze week verwacht.

Het gemeentebestuur hecht er aan om alle betrokkenen tijdig en volledig te informeren. Daarom organiseert de gemeente nog deze week een informatie avond voor de gebruikers van het pand aan de Bilderdijkstraat. De informatiebijeenkomst vindt plaats op donderdag 1 september om 20.30 uur in het schoolgebouw aan de Seringenstraat 27.
De informatieavond wordt geleid door Bart Eigeman (wethouder van Jeugd en Onderwijs).
Het onderzoeksbureau, vertegenwoordigers van de GGD, schooldirectie en gemeente zijn daarbij aanwezig.

Op de foto's hieronder; tijdens de afscheidsdag van de Bossche radiozender werd door de gemeente nog een afvalcontainer geplaatst voor de ingang van het betreffende pand.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch