Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Henderik de Leeuw - Spuug nooit ...

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op maandag 4 januari 2010 om 14:12

Spuug nooit in de put waaruit je gedronken hebt!

Maart 2007 - Radio Atlantis, meer dan 15 jaar bloed, zweet en tranen, om op een legale manier hun functie, taak en doelstelling voort te zetten. Dit doel is al sinds 1980 om voor zoveel mogelijk mensen het Nederlandstalige lied te verspreiden.

In de piratentijd waren we nog zielig en werden we aan alle kanten gesteund. Anno 2007 is ons bereik tien maal zo groot en onze kosten zijn meer dan 12 maal hoger. Niemand binnen onze stichting verdiend iets aan ons mooie radiostation, maar stopt naast zijn laatste privé restant ook nog zijn hele ziel en zaligheid in de zender.

Ondanks de legaliteit en professionaliteit waarmee de omroep het Hollandse lied verspreid, worden zij nog steeds gegeneraliseerd. Bedrijven willen niet de bedragen voor reclame betalen die gebruikelijk zijn bij andere commerciële zenders. Hoewel Atlantis momenteel wel de best beluisterde is in zijn regio. Iedereen draagt het Nederlandse lied op handen, mede dankzij Radio Atlantis! Maar nog steeds worden wij niet voor vol aangezien. Ondanks de sociale en publieke functie krijgt de Brabantse zender geen eurocent subsidie, maar vervult het als geen ander zijn maatschappelijke taken.

Dit wisten we natuurlijk allemaal allang, dus was vanaf de legalisatie al bekend hoe we het zouden gaan aanpakken. Met de basis van adverteerders uit de piratentijd, aangevuld met nieuwe bedrijven, kwamen we het eerste jaar goed door. Inmiddels is de uitbreiding van 700.000 ontvangers een feit, en deze investeringen zouden we opvangen met onze concerten “Atlantis Live”. De artiest zou toch wel één maal per jaar iets voor deze stichting zonder winstoogmerk willen betekenen? Vroeger waren er tientallen piratenconcerten na het opnieuw uit de lucht halen van een illegale zender. Nu neemt één zender dit waar in een groot gedeelte van het Zuiden van ons land, en vele artiesten laten het afweten. En wat krijgen de medewerkers van de omroep te horen: “Ja, we kunnen niet voor elk zendertje komen opdraven”. Ze weten nog geen eens waar de bron van hun succes lag en nog steeds ligt! “Als we die dag een betaald optreden hebben, dan komen we niet”. Eén betaald optreden als investering voor je hele carrière!



Frans Bauer wil via zijn management niks met ons te maken hebben, zij hebben daar geen tijd voor. Wij herinneren ons zijn debuut single nog en vandaag de dag komt Brabantse Frans minimaal zes maal per dag voorbij in onze programmering. Op zenders waar je hem regelmatig ziet en hoort, moet de Fijnaarder blij zijn als “Heb je even voor mij” één maal per week voorbij komt. Voor Brabander Guus Meeuwis geldt hetzelfde als voor Frans Bauer. Koos Alberts werd in het Zuiden gelanceerd door de piraat Atlantis. Jan Smit en zijn lieve oma werd door de piratenzenders groot. Grad Damen laat weten geen tijd te hebben. Nou al de Atlantis vrijwilligers hebben zeven dagen in de week tijd voor het brengen van weer een nieuwe single. Corry Konings wil een gage. Wij willen geen gage. Vader Abraham laat netjes weten altijd in het buitenland te vertoeven en Marianne Weber komt wellicht met moederdag naar onze studio met haar nieuwe album. Lucas en Gea, groot geworden door plugwerk hier in Brabant, hebben ook geen tijd en Nick en Simon, al “jaren” aan de top, hebben het te druk. En dan zijn er nog de artiesten met hun management, die nog niet de moeite willen nemen om je te woord te staan. Stuur maar een e-mail. Maar met hun nieuwe single of album weten ze niet hoe snel ze bij onze studio moeten komen.



Gelukkig zijn er nog artiesten die ons wel dat extra steuntje in de rug geven. Zonder hun hebben wij geen bestaansrecht én kunnen we zeker niet verder uitbreiden. Ze krijgen daar ook veel voor terug, en dat beseffen ze maar al te goed. We denken aan een Hall of Fame op onze website, met daarop de zangers en zangeressen van het levenslied die Radio Atlantis koesteren. Al die artiesten vindt je terug op onze websites, posters en evenementen. We geven ze allemaal extra aandacht op de radio. En de categorie die zich te goed voor ons voelt, die blijven de aandacht houden, want Radio Atlantis heeft geen commercieel belang en is objectief, en dat betekent dat alle beginnende en gearriveerde artiesten altijd een plekje krijgen op onze traditionele radiozender. Wij willen geen gage maar ook geen boycot.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch