Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

FC Den Bosch verrast in de Keuken Kampioen Divisie

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op donderdag 8 november 2018 om 11:53

Den Bosch - 8 november 2018 - FC Den Bosch in de Eredivisie. Het lijkt een illusie, maar niets is meer onmogelijk in Den Bosch. De komst van Kakhi Jordania maakt alles mogelijk. De Bosschenaren staan vierde in de Keuken Kampioen Divisie en verrassen vriend en vijand dit seizoen.

FC Den Bosch staat in de Eerste Divisie op de vierde plaats. Maandagavond werd er op De Herdgang met 0-1 gewonnen bij Jong PSV. Het puntenaantal van FC Den Bosch na twaalf wedstrijden staat op 25. Alleen Sparta, FC Twente en Go Ahead Eagles presteren beter in de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil tussen deze drie ploegen en FC Den Bosch is dat de Bosschenaren over een veel kleinere begroting beschikken. Des te knapper dat FC Den Bosch dit seizoen goed presteert in de Eerste Divisie.

De prestaties kunnen niet los gezien worden van de komst van Kakhi Jordania. Hij gaf de club uit Noord-Brabant een financiële injectie net als zijn vader dat deed bij Vitesse. In Arnhem leverde het succes op en dat wil Kakhi Jordania ook bij FC Den Bosch. De 24-jarige Georgiër was slagvaardig in de zomer en kocht voor FC Den Bosch-begrippen spelers van wereldkwaliteit. Een Danny Holla schittert wekelijks in het shirt van FC Den Bosch. Normaal gesproken een speler die niet naar Den Bosch komt, maar sinds de overname kan alles. Alleen de aankoop van de dertigjarige Holla laat al zien wat Kakhi Jordania met FC Den Bosch wil: promoveren naar de Eredivisie. Het maakt niet uit of de Georgiër daar zijn portemonnee voor moet trekken.

Vorig seizoen eindigden de Bosschenaren als elfde in de Eerste Divisie. De twee jaar daarvoor presteerde FC Den Bosch nog slechter op het tweede profniveau van Nederland. Dit seizoen is alles anders. FC Den Bosch won de laatste vijf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, geen ploeg in de Eerste Divisie presteert beter. In De Vliert snakken de supporters al jaren naar Eredivisievoetbal en met Jordiana aan het roer komt dat steeds dichterbij.

Bron: elfvoetbal.nl

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch