Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Informatieavond dinsdag 19 juni “Sensoor de Landelijke Luisterlijn – Iets voor jou?”

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op woensdag 6 juni 2018 om 11:21

Den Bosch - 6 juni 2018 - Heb jij luistertalent? Zet het in voor een ander en maak het verschil! Eenzaamheid, zorgen, verdriet, en dan geen schouder hebben om op uit te huilen of je verhaal kwijt te kunnen. Raakt dat jou ook? Wil jij echt een verschil maken, en mensen een luisterend oor bieden? Dan is vrijwilligerswerk bij Sensoor misschien iets voor jou. Op dinsdag 19 juni ben je van harte welkom op onze kennismakingsavond in Den Bosch.

Als vrijwilliger van Sensoor bied jij een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Uiteraard word je goed begeleid, en bieden we je eerst een gedegen training. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen, en tijdens je inwerkperiode doe je diensten samen met een ervaren vrijwilliger. Zo kun je met een goede basis van start. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen. Bovendien houd je contact met een hecht team van vrijwilligers.

Naast een lezing met informatie, zijn er op deze avond ook vrijwilligers aanwezig aan wie je je vragen kunt stellen. En je gaat praktisch aan de slag door een paar voorbeeldgesprekken te bespreken. Laat je verrassen door enkele luisteroefeningen uit de basistraining van Sensoor. Zeker weten dat je na deze avond op een andere manier naar een ander luistert!


Flexibel vrijwilligerswerk
Vrijwilligerswerk bij Sensoor is waardevol voor anderen, maar je wordt er ook zelf wijzer van. Wil jij iets kunnen betekenen voor een ander, heb je tijd, zoek je zingeving, en wil je bovendien zelf leren? Heb jij ruimte in je hart en je agenda? Dan is dit misschien iets voor jou! Je kunt zelf je diensten inplannen, en kunt een deel van je diensten ook vanuit huis doen. Vrijwilligerswerk bij Sensoor is daarom vaak prima te combineren met ander (vrijwilligers)werk.

Kom ook kennismaken!
Dinsdag 19 juni van 20.00 – 22.00 uur in het Annagebouw aan de Boschmeersingel 26 in Den Bosch. Aanmelden kan via:  

Linda is ruim twee jaar vrijwilliger bij Sensoor. “Naast mijn werk wilde ik graag iets betekenen voor mensen die eenzaam zijn, maar dan wel op tijdstippen dat het voor mij uitkomt. De telefoongesprekken zijn vaak intens, mensen willen hun hart luchten over uiteenlopende problemen. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor en een virtuele arm om de schouder. Het geeft veel voldoening als iemand zich na zo’n gesprek beter voelt.”

Danny belde met Sensoor toen hij in een angstfase zat en hij niet bij zijn hulpverleenster terecht kon. “Bij Sensoor werd wél naar me geluisterd. Ik voelde me heel goed begrepen en het gesprek luchtte me enorm op. Dankzij Sensoor stapte ik naar de huisarts voor een doorverwijzing naar een psycholoog. Inmiddels ben ik helemaal van mijn angststoornis verlost.”

 

 

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch