Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Portugal wint Songfestival, Nederland wordt elfde

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op maandag 15 mei 2017 om 12:30

Den Bosch - 15 mei 2017 - Nederland is met OG3NE zaterdagavond elfde geworden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Portugal is de winnaar van de wedstrijd. Portugal won het liedjesfestijn voor de eerste keer.

Vorig jaar deed het land niet mee vanwege financiële problemen, maar volgend jaar moet het land het dure evenement nu gaan organiseren.Het land kreeg 758 punten en belandde bij zowel de stemmers thuis als de vakjury op de eerste plaats.

De winnaar is Salvador Sobral, die het nummer Amar Pelos Dois zong. In zijn dankwoord liet Salvador weten blij te zijn dat het publiek een écht liedje met een tekst die ergens over gaat kan waarderen. De Portugese zanger trad op met een nummer geschreven door zijn zus. Na de bekendmaking van de winst bracht Sobral het nummer nogmaal ten gehore, maar nu met zijn zus die op het podium meezong.

O'G3NE
Zussen Amy, Shelley en Lisa zongen het nummer Lights and Shadows, over hun ongeneeslijk zieke moeder. Het optreden van de zangeressen kreeg 135 punten van de vakjury, 15 via televoting.

Nederland won het Eurovisie Songfestival voor het laatst in 1975, toen Teach-In won met het nummer Ding-a-Dong. Sindsdien wisten alleen Ilse DeLange en Waylon bijna zo hoog te komen: met The Common Linnets en het nummer Calm after the storm behaalden zij de tweede plaats. Douwe Bob Posthuma bereikte in 2016 ook een elfde plaats.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch