Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Douwe Bob brengt eerbetoon aan slachtoffers WOII

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op donderdag 16 februari 2017 om 14:53

Drenthe - 16 februari 2017 - Douwe Bob Posthuma brengt op 4 mei een eerbetoon aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De singer-songwriter woont de jaarlijkse dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork bij. "Het is voor mij een grote eer om gevraagd te worden om te spelen tijdens deze belangrijke herdenking op deze zeer belangrijke plek", zegt Posthuma.

Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft hem gevraagd onder meer zijn nummers "Pass It On" en "Fine Line" te spelen op 4 mei. "Het doet me veel dat het Herinneringscentrum me heeft gevraagd vanwege de inhoud van mijn nummers."

Kamp Westerbork was een doorgangskamp tijdens de Tweede Wereldoorlog in de voormalige gemeente Westerbork in Drenthe. Het kamp was een voorportaal waarvandaan ruim 100.000 in Nederland wonende Joden en 245 Roma per trein werden gedeporteerd naar concentratie- en vernietigingskampen in Duitsland, Polen en Tsjechië

De dodenherdenking bij oorlogsmonument Westerbork begint om 19.00 uur met een stille tocht. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork nodigt iedereen uit de herdenking bij te wonen.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch