Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Zendtijd Den Bosch gaat naar Teleros

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op dinsdag 28 juli 2009 om 15:38

Den Bosch - 8 februari 2005 -Het Commissariaat voor de Media heeft vandaag besloten de zendtijd voor lokale publieke omroep in de gemeente ‘s-Hertogenbosch toe te wijzen aan de Stichting Teleros. Teleros verzorgt sinds het faillissement van Boschtion het door en onder verantwoordelijkheid van Boschtion uitgezonden programma. Deze stichting kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het faillissement en heeft daarbij geen kwalijke rol gespeeld. Het Commissariaat is daarom van oordeel dat er geen termen aanwezig zijn om de aanvraag van Teleros af te wijzen.

Dergelijke termen zijn er wel met betrekking tot de andere drie aanvragers. Naar het oordeel van het Commissariaat heeft Atlantis onvoldoende aangetoond dat men vanuit overtuiging een publieke omroep wil vormgeven; is Orva vooral gericht op het in stand houden van haar taak als ziekenhuisomroep en heeft Stichting Bo onvoldoende aangetoond in staat te zijn organisatorisch en beleidsmatig een lokale omroep op poten te zetten.
De lokale omroep van Den Bosch, de Stichting Boschtion, werd eind 2003 failliet verklaard. Vier nieuwe gegadigden dienden vervolgens bij het Commissariaat voor de Media een zendtijdaanvraag in, de Stichting Teleros, de Stichting Orva, de Stichting Radio en Televisie Omroep 's-Hertogenbosch en de Stichting Radio Atlantis Lokaal. Alle vier beschikken volgens de gemeenteraad over een representatief programmabeleidbepalend orgaan. Het was aan het Commissariaat om een beslissing te nemen.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch