Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Atlantis wil legaal in Hedel

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op donderdag 7 januari 1993 om 15:38

Den Bosch - donderdag 7 januari 1993 - “Wij worden de beste omroep in de verre omgeving, we weten dat het kan lukken” T. Libregts en H. de Leeuw uit Den Bosch zijn enthousiast. Zij hebben plannen om de HOS, de Hedelse Omroep Stichting, op te richten. Dinsdagavond 12 januari worden hun plannen behandeld door de commissie welzijn van Hedel. Er is alleen een probleem. Er zijn nóg twee partijen die een lokale omroep in Hedel willen beginnen.

Ex-radiopiraten willen Hedelse Omroep Stichting oprichten
Bron: Brabants Dagblad Bommelerwaard

Het probleem met de lokale omroepen die wij hier horen is dat ze overdag alleen top-veertig muziek draaien. Jongeren vinden dat heel leuk, maar veel mensen vinden er niks aan. Wat wij willen is een familiezender. Iedereen moet aan bod kunnen komen.”

Libregts en De Leeuw zijn in Den Bosch en omgeving redelijk bekend door hun radiozender Radio Atlantis, die alweer enige tijd uit de lucht is. “We willen ons nu storten op het lokale circuit. We hebben verschillende gemeentes aangeschreven om een vergunning voor een lokale omroep te mogen aanvragen. Jammer genoeg wordt in veel gemeenten niets met een al afgegeven vergunning gedaan, omdat er geen geld voor is.” De twee ex-piraten weten bijna zeker dat hen dat niet zal overkomen. We hebben iemand die alle financiële zaken kan regelen. Bovendien hebben we genoeg ervaring opgedaan in de piraterij. Daar moet je ook zorgen dat je sponsors hebt, want het kost handenvol geld. Op een gegeven moment was het zo dat al onze apparatuur door sponsors betaald werd. Als we werden opgepakt betaalden zij de boete en kochten zij nieuwe apparatuur en platen. Als we legaal gaan moet het dus ook kunnen lukken.’’

Programmering

Het duo heeft al een heel plan ingediend bij de gemeente Hedel. Daarin staat onder meer hoe de zaken van de Commissariaat van de Media geregeld moeten worden. Die instantie moet uiteindelijk de vergunning geven voor het starten van een lokale omroep. De HOS bestaat nog niet, maar een globale toekomstige programmering is er al wel. Zo zou een uitzenddag bij de HOS om 8:00 uur moeten beginnen met het programma ‘Dauwtrappen met DJ Andre’, dat in de plannen wordt beschreven als ‘een ochtendprogramma met veel informatie over de regio en met lekkere muziek om wakker te worden’. Voor de lokale informatie hebben de  twee Bosschenaren al verschillende mensen in Hedel benaderd. Zo zal de voetbaltrainer elke week verslag doen van de wedstrijd. De ouderenvereniging wil ook informatie leveren en met de pastoor is contact geweest over het eventueel uitzenden van diensten en bijeenkomsten ‘’De meeste mensen uit Hedel kennen we uit de tijd van Radio Atlantis. Toen ze hoorden dat wij legaal wilden gaan uitzenden met een lokale omroep in Hedel, wilden de meesten meteen meedoen. Dat is ook wat we willen. De HOS moet alle mensen in Hedel de gelegenheid geven aan een radio-programma over hun eigen dorp te kunnen meewerken.’’ De ander twee gegadigden voor een lokale omroep in Hedel zijn de Stichting Ekstrah en de Lokale Omroep Bommelerwaard. Over die laatste is niets bekend. De stichting Ekstrah is ook betrokken bij RTM, de lokale omtoep in Maasdriel. Van de stichting is bekend dat zij een lokale omroep voor de HAM-gemeenten wil oprichten. Ekstrah wil met commentaar echter wachten op het besluit van de commissievergadering dinsdag 12 januari.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch