Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Rtv Dieze meldt zich als derde

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op vrijdag 8 mei 2015 om 15:38

Den Bosch - 8 mei 2015 - Rtv Dieze is de derde partij die zich officieel heeft gemeld als kandidaat voor de nieuwe lokale omroep in Den Bosch. Bij het Commissariaat voor de Media (CvdM) zijn nu drie aanvragen ingediend. Eerder gingen Dtv Den Bosch en Atlantis Lokaal (Hertogstad TV en Radio Atlantis) stichting Rtv Dieze al voor.

Rtv Dieze is opgezet door mensen van de voormalige Maasdonkse omroep Vladeracken en een groep Bosschenaren. Hans Hendriks is penningmeester van de nieuwe omroep. Hij was ook bestuurslid bij Boschtion; doodsbedreigingen aan zijn adres leidden de ondergang van die omroep in.

Buiten de grote evenementen om, wil Rtv Dieze een uur televisie en zes uur radio maken per dag. „Daarbij richten we ons niet alleen op de binnenstad”, zei voorzitter André Broekmans gisterochtend in de Verkadefabriek, waar Rtv Dieze haar plannen presenteerde. „We willen ook de vele buitenwijken en dorpskernen een platform bieden.”

Rtv Dieze wil een subsidie van 200.000 euro. Boschtion kreeg 90.000 euro. Broekmans: „Dat is veel te weinig, daar zijn alle kandidaten het wel over eens.” De stichting heeft nog geen locatie op het oog, maar wil graag midden in de stad zitten om zichtbaar te zijn. Rtv Dieze wil een hoofdredacteur, directeur en één of twee journalisten op de loonlijst zetten, waar Boschtion grotendeels werd gerund door vrijwilligers.

Rtv Dieze wil samenwerken met mediaopleidingen in Den Bosch (Koning Willem I College en Van Maerlant) en zegt gebruik te willen maken van voormalig medewerkers van Boschtion, maar concreet zijn die plannen nog niet. „Er is nog niemand benaderd”, zegt secretaris Eduard van Heese. „We hebben ons geconcentreerd op de aanvraag bij het Commissariaat. Het is wachten op hun besluit, tot die tijd kunnen we niets anders doen dan met onze armen over elkaar afwachten.”

De gemeente Den Bosch moet volgens de mediawet binnen achttien weken na verzending van de eerste adviesaanvraag een advies afgeven over de lokale omroep aan het CvdM. Dat betekent dat de gemeenteraad vóór 28 juli 2015 een keuze moet maken. „De gemeente kan nog wel om uitstel vragen”, zegt een woordvoerster van het CvdM. Na het advies van de gemeente krijgt het CvdM vier weken de tijd voor het definitieve besluit. Hierbij kan het Commissariaat afwijken van het advies van de gemeente. Dat gebeurde exact tien jaar geleden ook. Toen koos de gemeenteraad voor Atlantis, maar gaf het Commissariaat de voorkeur aan Boschtion. „Hopelijk krijgen we nu wél het voordeel van de twijfel”, zegt Atlantis-voorzitter Theo Libregts.

Adriana Hernández uit Den Bosch heeft zich met de Bossche Media Groep nog niet officieel gemeld voor de omroeplicentie. Zij zegt dat haar aanvraag ‘onderweg’ is. Hernández: „Onze omroep gaat Den Bosch TV heten.”

Bron: Brabants Dagblad
           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch