Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

De tijden zijn veranderd bij FC Den Bosch: 'Nu zijn wij de gevierde club'

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op woensdag 16 januari 2019 om 10:26

Den Bosch - 16 januari 2019 - De tijden zijn veranderd in Den Bosch. Als iemand het weten kan dan is het Jan van Grinsven wel. De oud-keeper, goed voor ruim 400 duels bij FC Den Bosch, kan dat verschil bovendien met een treffend voorbeeld illustreren.

Jarenlang moest Van Grinsven namelijk zelf zijn portemonnee trekken als hij een biertje wilde drinken op de elfde van de elfde, tijdens de officiële opening van het carnavalsseizoen. "Maar nu krijg ik van iedereen bier aangeboden. Dat is het verschil."

Anders gezegd: na al die financieel en sportief armoedige jaren is FC Den Bosch nu de trotse koploper van de eerste divisie.

Daadkrachtige eigenaar
Zondagavond veroverde Den Bosch zelfs de eerste periodetitel sinds 2011, na een 6-2 zege bij FC Dordrecht. Dat werd groots gevierd bij Stadion de Vliert, waar supporters de spelers onthaalden met vuurwerk.

"Dat was memorabel om mee te maken", zegt Wil Boessen, die anderhalf jaar geleden is ingestapt als trainer van Den Bosch. "Als coach moet je soms een beetje geluk hebben met de keuzes die je maakt. Aangevuld met de daadkracht van de nieuwe eigenaar."

Die nieuwe eigenaar is Kakhi Jordania, de zoon van de voormalig eigenaar van Vitesse, Merab Jordania. Hij wil binnen drie jaar promoveren naar de eredivisie.

Mooier dan in dromen
Om die ambitie kracht bij te zetten heeft Jordania meteen het spelersbudget flink opgeschroefd. In zijn eerste week als eigenaar presenteerde Den Bosch iedere dag een versterking.

Een van die aanwinsten is Danny Holla. De ervaren middenvelder merkt hoe snel de club zich ontwikkelt. "Toen ik hier binnenkwam, stond de club op nul. En als je ziet hoe het nu gaat... daar had niemand van durven dromen."

Bron: NOS

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch