Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

‘Dankbaar doen en dromen’ op Bossche Winterparadijs

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op maandag 7 januari 2019 om 16:02

Den Bosch - 7 januari 2019 - Het weer was al bijna net zo onstuimig als de totstandkoming van het Bosch’ Winterparadijs maar eerlijk is eerlijk, met vereende krachten is op de Parade in een korte tijd een sfeervol evenement neergezet.

Met een ferme druk op de knop en het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom werd het Bosch’ Winterparadijs zaterdag geopend. Op het podium, aan de voet van de Sint-Jan, lieten wethouder Mike van der Geld, Karin Rademaker van het Hoteloverleg, Nicolette Kempers van de Stichting Ondernemersfonds Centrum ‘s-Hertogenbosch (SOCH), Ton Kranenburg van Hartje 's-Hertogenbosch en Bernard Kuenen, voorzitter van de Bossche afdeling Koninklijke Horeca Nederland weten erg blij en dankbaar te zijn dat het in een zeer korte tijd toch nog gelukt is een mooi evenement neer te zetten. ,,Het onderscheidende is dat het een winterevement is met een boodschap", aldus Kuenen. ,,En voor en door de Bosschenaren", vulde Rademaker aan.

Of die boodschap ook bij de doorsnee bezoeker overkomt, zal de komende weken moeten blijken. Tijdens de openingsdag liep het nog niet storm in de ‘zingevingshoek’ en hadden weinig mensen oog voor het thema ‘dankbaar, doen en dromen’, voortkomend uit het drieluik van Jeroen Bosch. Veel bezoekers waren vooral nieuwsgierig, kwamen na het shoppen snel een kijkje nemen en liepen weer verder.

Positieve sfeer
Een handjevol bezoekers hing een kerstbal met een wens in de grote kerstboom en schreef in het 'dankbaarheidsschriftje'. ,,Het is pas de eerste dag”, verklaarde Henk Engel, woordvoerder van Gastvrij 's-Hertogenbosch en één van de ‘Blauwe Engelen’ die rondlopen over het winterevenement. ,,Er worden al bijzondere verhalen verteld", zegt hij. ,,Zojuist heeft een vrouw hier 1,5 uur zitten praten over haar man die recent is overleden. We hopen met de ballen in de boom voor een positieve sfeer te zorgen. Door niet alleen te zwelgen in verdriet maar ook dankbaar te zijn wat je samen hebt meegemaakt en te durven dromen over de toekomst.”

Voor een positieve sfeer zorgde in ieder geval soulzanger Jimi Bellmartin uit Vught. Ondanks de gure wind en de regen, wist hij de bezoekers moeiteloos in beweging te krijgen en zorgde voor ‘doen’, samen dansen en zingen.

Bron: ed.nl

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch