Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Nieuwe voorzitter Wijktafel West blij met 75.000 euro voor Beatrixpark

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op vrijdag 28 december 2018 om 11:22

Den Bosch - 28 december 2018 - ,,Er zijn zo’n veertig nationaliteiten vertegenwoordigd in Den Bosch-West. Hopelijk kan het gemeenschapsgevoel worden versterkt.’’ Dat behoort tot de doelen van Jesse Hamel (40). Hij volgde onlangs Hans Kieft op als voorzitter van de Wijktafel West.

Het nieuwe bestuur van deze Wijktafel heeft zich donderdagavond voorgesteld tijdens een bijeenkomst in sociaal cultureel centrum De Helftheuvel.
Hans Kieft is sinds enige tijd commissielid voor Leefbaar ’s-Hertogenbosch. Brabants Dagblad schrijft dat om belangenverstrengeling te voorkomen het niet is toegestaan om het voorzitterschap te combineren met het zijn van raadslid of commissielid.

Buurtcentrum
Zijn opvolger Jesse Hamel woont sinds vier jaar in Den Bosch-West en is al geruime tijd met enkele nieuwe bestuursleden actief bij het bewonersplatform De Kruiskamp Ons Buurtje. Het platform kan binnenkort terecht in een ruimte aan de Churchillaan. ,,Daar zijn we heel blij mee. Maar het zou ook mooi zijn al we een eigen buurtcentrum krijgen. Want het sociaal cultureel centrum De Helftheuvel ligt voor een aantal wijkbewoners te ver weg’’, zegt Hamel volgens bd.nl.

Hamel beseft dat er al jarenlang tevergeefs wordt gevraagd om een eigen buurtcentrum. ,,Maar ik heb het idee dat de politiek de wens serieus neemt. De wens om het Beatrixpark op te knappen kan gelukkig in vervulling gaan. Een tijdje geleden heeft de wijkmanager laten weten dat de gemeente er zo’n 75.000 euro voor uittrekt. Dat wordt voor een deel besteed aan nieuwe speeltoestellen.’’

Schutskamp
Het nieuwe bestuur bestaat uit tien personen onder wie Wim Hartman (penningmeester), Geerte van Hoek (secretaris i.o.) en Ronald Hoogenboom (bestuurslid) ook actief waren in het vorige bestuur. ,,Vooral de Kruiskamp is vertegenwoordigd. We kunnen wat meer mensen uit de Schutskamp gebruiken.’’ Schrijft db.nl.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch