Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Nederlandse bands vragen minister op te treden tegen doorverkopen concertkaarten

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op dinsdag 20 november 2018 om 11:16

Den Bosch - 20 november 2018 - Een aantal Nederlandse artiesten roept de politiek op een einde te maken aan het tegen woekerprijzen doorverkopen van concertkaarten. Bands als Kensington en De Staat steunen een manifest van de SP, dat maandag aan cultuurminister Van Engelshoven (D66) is overhandigd.

De SP strijdt al jaren tegen het zogeheten secondary ticketing, waarbij vaak door handelaren gekochte tickets voor concerten (of sportwedstrijden) met winst worden doorverkocht. Bekende Nederlandse artiesten onderteken nu een oproep aan de Tweede Kamer om werk te maken van de aanpak van de woekerhandel. Volgens de artiesten hebben hun fans te lijden van de handel, omdat de concerten minder toegankelijk zijn. Kaarten voor grote shows, zoals die van Kensington in de Amsterdam Arena, zijn vaak razendsnel uitverkocht en de fans zien al na een paar uur de eerste peperdure kaarten op doorverkoopsites verschijnen.

Minister Van Engelshoven heeft al gezegd niet van plan te zijn de doorverkoop wettelijk aan te pakken, omdat een verbod niet te handhaven is en de handel zich naar een ander, mogelijk buitenlands speelveld zou kunnen verplaatsen. Vorig jaar sneuvelde een wetsvoorstel om de handel aan banden te leggen in de Eerste Kamer. Volgens critici van het wetsvoorstel van destijds kan de concertbranche het probleem zelf oplossen door bijvoorbeeld tickets op naam te gaan verkopen, waarna de bezoeker zich bij de ingang van de concertzaal moet identificeren.

Bron: DeVolkskrant

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch